ma 6 mei 2019 - zo 12 mei 2019

Christine Verheyden

residentie: 6-12 mei 2019
ma 6 mei 2019
  • ma 6 mei 2019 - zo 12 mei 2019
    HET LAB
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

biografie
Christine Verheyden studeerde drama aan LUCA School of Arts in Leuven, nadat ze eerst een diploma als Egyptisch Archeologe behaalde. Ze speelde in de langspeelfilm Quichote’s island, diverse gastrollen in films (o.a. Le fidèle van Michaël R. Roskam ) en tv-series (waaronder The Team 2, Professor T, Code 37 en Vermist) en speelt regelmatig in kortfilms. Op het podium was/is ze te zien in o.a. Gewonnen brood/Pain perdu (KVS), Kofferkind (coach: Stefan Perceval), RUST (STUK), VILLA (C-mine), Hip Hip Hip Cabine (Audrey Dero) en VERLOREN/PERDU/LOST (Kopergietery). Recent onderzocht ze op de Jan van Eyck Academie in Maastricht de relatie tussen acteren en archeologie.

projectomschrijving
De archeoloog.

Een witte tent, een vrouw, een tafel vol vondsten.

In de wondere wereld van de archeoloog kunnen kinderen de verhalen achter de stenen ontdekken. Een archeoloog weet meestal waar ze moet graven en dan komt er van alles boven. Dan begint het eigenlijk nog maar pas. Wat vertelt dit allemaal?

Actrice en Theatermaakster Christine Verheyden gaat een week op onderzoek uit. Zelf studeerde ze archeologie in Leuven en Caïro. In deze residentie experimenteert ze samen met illustratrice Els Decaluwe en actrice/ theatermaakster Joke Emmers wat er allemaal mogelijk is met dit gegeven. Actrice/theatermaakster Audrey Dero kijkt mee vanop een skype-afstand. Laat de onderzoeks-pret maar beginnen!

credits

© Frank Nieuwenhuis

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring