wo 13 feb 2019 - 20.00 u

Grim + Illuminine

wo 13 feb 2019
20.00 u
  • wo 13 feb 2019
    20.00 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Grim
Grim is een Leuvens trio dat klassieke muziek verheft tot minimalistische filmische post-rock. De band liet voor het eerst van zich horen met Take your seat (2003), een handvol bewerkingen van de Gymnopédies en Gnossiennes van Erik Satie. Met White light (2006) bevestigde Grim zijn warm-minimalistische aanpak met een aantal bewerkingen van Arvo Pärts ijzingwekkend mooie Für Alina en Spiegel im spiegel.
 

Twaalf jaar later verschijnt nu eindelijk Requiem, ditmaal gebaseerd op de Préludes en Marche funèbre van Fryderyk Chopin. Het resultaat is andermaal ontroerend, meeslepend en melancholisch. Redenen genoeg dus om hen opnieuw (CCHA, 2004) uit te nodigen voor deze Leuvens (post)rock/(post)klassieke avond.
 

Illuminine
Illuminine of de muziek van Leuvenaar Kevin Imbrechts omschrijven is geen sinecure, maar vergelijkingen met de Erased Tapes-familie (Nils Frahm, Ólafur Arnalds, A Winged Victory For The Sullen) zijn niet uit de lucht gegrepen.
 

#1 uit 2015 werd overstelpt met mooie recensies en werd gevolgd door een lange reeks concerten in diverse bezettingen. Amper twee jaar na #1 verscheen #2, opnieuw zelf opgenomen in Leuven en afgewerkt in IJsland. #2 verbreedde het klankenspectrum met een meer dynamische feel en gastvocalen, o.a. van Jan Swerts. Beide albums kregen ook een ‘reworks’ addendum op het fijne Dauw label met remixen en herinterpretaties door artiesten als Julien Marchal, Lambert en Alex Somers uit het Sigur Rós-kamp. Terwijl we dit schrijven mixt Kevin in IJsland album #3 dat verschijnt in oktober. Illuminine speelde een eerste keer in CCHA als support van Christina Vantzou, tijdens Piano day(s) 2017 speelden ze in grote bezetting een release concert voor het tweede album.

"**** Een juweel van een plaat, een discreet meesterwerk." De Morgen, februari 2015
"**** Een bescheiden triomf." 
De Standaard, februari 2015
"**** Eenvoudig en helder in klank, maar evenzeer sober en diepmelancholisch."   
writteninmusic.com, 18 mei 2017

**** Kwetsbaarheid, verpakt in hartverwarmende kristallen.

dansendeberen.be, 2 november 2018

credits

Grim: Fender rhodes Pieter R. Adriaens / gitaar Koen Van Droogenbroeck / drums Diederik Dumon - Illuminine: gitaar & elektronica Kevin Imbrechts / piano Wouter Dewit / viool Beatrijs De Klerck / cello Tine Anthonis / altviool & elektronica Mathijs Bertel / © Bob Schellens & Désirée Rousseau
illumininemusic.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring