cultuurcentrum Hasselt

Katrien Pierlet & Wanda Eyckerman

resident HET LAB

biografie
Katrien Pierlet werd meester in de dramatische kunst (KASK Gent) in 2004. Na haar afstuderen vond ze gelijkgestemde zielen in het vormgeversduo Martine Decroos en Phillipe Van de Velde. Samen richtten ze met Dominique Vanmalder en Jo Jochems Studio Orka VZW op. Ze zochten en groeiden tot ze een unieke theatertaal vonden waar de versmelting van vormgeving en theater centraal staat.

Daarnaast vindt ze het belangrijk om te blijven freelancen om genoeg uitgedaagd te worden:  Laika, Bronks, Frieda, FroeFroe, Ultima Thule, Cie Tartaren... Ook schuwde ze niet om eigen projecten op poten te zetten samen met Sofie Palmers (VZW Palmers & Pierlet). Iedere keer zocht ze hetandereop, hetonbekendewat haar als maker/speler triggerde. In haar traject keert vaak een fascinatie voor fysiek spel terug en zoekt ze hoe ze dit binnen haar beeldende situationele taal kan hanteren.

Wanda Eyckerman studeerde af aan de Toneelacademie van Maastricht in 2005. Ze studeerde af met de voorstelling Priemgeval bij Artemis in eindregie van Floor Huygen. In 2011 richtte ze samen met Roel Swanenberg kinderenvandevilla op. Ze maakten en speelden oa. Ronja de Roversdochter in het Zoniënwoud, de mobilhomevoorstelling Alleen op de Wereld en Nova Zembla, vaar wel aan boord van een oud kruidenierscheepje.

Wanda is nauw betrokken bij de creatieprocessen van het theaterwerk van Annelies Vanhullebusch. Verder maakte, speelde, regisseerde, coachte ze voorstellingen bij oa. Tuning People, Ballet Dommage , BRONKS, de Kopergietery, LAIKA, Lotte van den Berg, Merel de Groot, Het Kwartier, fABULEUS, LUCA school of arts/Campus Lemmens, Het Zuidelijk Toneel, TGBerg en Bos, compagnie Frieda, Palmers&Pierlet, de gezusters Hirngespinst...