cultuurcentrum Hasselt

Hanafubuki

resident HET LAB

biografie
Hanafubuki is een multidisciplinair gezelschap dat projectmatig werkt met wisselende artiesten uit verschillende disciplines. Het oeuvre heeft daarbij een grote verscheidenheid waarbij de nadruk steeds ligt op het visuele karakter. Het collectief Hanafubuki bestaat uit vijf vaste leden:

Hanne Holvoet is in 2014 afgestudeerd als illustrator en beeldend kunstenaar aan Sint Lucas Antwerpen. Haar werk is humoristisch en wordt getypeerd door trefzekere lijnvoering. Binnen het collectief Hanafubuki experimenteert ze met beeld en bepaalt het visuele karakter van de voorstellingen

Sari Veroustraete is in 2015 afgestudeerd als actrice aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Ze speelde o.a. bij Skagen, hetpaleis, Walpurgis en Kopergietery. Voor Hanafubuki focust ze zich op spel, tekst en geluid. 

Samuel Baidoo studeerde in 2018 af als danser aan de dansopleiding van het Koninklijk Conservatorium en behaalde in 2015 zijn Master in illustratie en grafisch ontwerp op Sint-Lucas Antwerpen. In het verleden werkte hij met Koen de Preter, Maud Le Pladec , Kopergietery, Nat Gras, Tuur Marinus en Michiel Vandevelde. 

Kaori Ishiguro studeerde af aan het Japan Women’s College of Physical Education. In de afgelopen jaren ontwikkelde Kaori haar eigen choreografisch werk: Last, First, YumeUtsuTsu, NONAI, 1/f on an interval bounded away from both zero and infinity en HACHŌ

Marie Luyten werkt bij Het Kwartier, Laurent Delom de Mézerac en Hanafubuki. In 2019 behaalde ze een bachelor in internationaal bedrijfsmanagement, voorafgegaan door een bachelor in hedendaagse dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen die ze in 2016 afrondde.

hanafubuki.be/