HET LAB

residentieel onderzoekslabo voor kunsten voor jong publiek

Deze zomer gaan we van start met een residentieel artistiek laboratorium, HET LAB. Het hele jaar lang zullen voortaan theater- en dansmakers voor jong publiek in Hasselt verblijven en werken. HET LAB biedt ze de kans te onderzoeken, te repeteren en af te monteren. Sommigen willen we ook coproductioneel ondersteunen.

werking
De werking van HET LAB loopt op drie niveaus: research, werkplek en productie.
 

research
HET LAB biedt tijd, ruimte en begeleiding voor makers om te onderzoeken, te bevragen, te verdiepen, kortom: om een inhoudelijke input te realiseren. HET LAB organiseert daarvoor jaarlijks één thematisch lab van 10 dagen voor 6 kunstenaars. Daarnaast biedt HET LAB per jaar één korter researchmoment aan (een lecture, masterclass, workshop). Tenslotte faciliteert HET LAB 2 keer per jaar een bezoek aan een internationaal kunstenfestival voor jong publiek voor telkens 2 makers.
 

proces-development
HET LAB is daarnaast ook een residentiële kunstenwerkplek waar makers en gezelschappen kunnen werken aan hun voorstellingen. Daarbij ondersteunen we hen met infrastructuur, techniek, productie, coaching en omkadering. HET LAB werkt daarvoor samen met diverse kunstpartners uit Limburg in het project Onderstroom. Zo willen we makers ook helpen bij de opmaak van subsidieaanvragen en bij hun zakelijke en organisatorische vragen.
 

coproductie
Makers die in hun parcours al gericht zijn op creatie kunnen door HET LAB ook financieel ondersteund worden. Hun werk kan vervolgens een presentatieplek vinden in CCHA, op het Krokusfestival en op heel wat speelplekken in binnen-en buitenland.
 

HET LAB richt zich dus op ‘artist development’, de ontwikkeling van makers voor jong publiek, door ze inhoudelijk, infrastructureel en organisatorisch te steunen. Op die manier ontwikkelen CCHA, het Krokusfestival en HET LAB zich in de stad en de regio tot een inspiratieve plek waar kunstenaars zowel tonen als maken.
 

De eerste residenten van HET LAB zijn al bekend. In augustus verwelkomen we Amalia Herrera en tout petit. Tussen september en december werken zij verder in HET LAB en zien we uit naar de komst van dividu (Pim Cornelussen), Jaouad Alloul, Nat Gras (Goele Van Dijck), Yentl de Werdt/Charlotte Alles en My Lindblad, Christine Verheyden en Siska Baeck.

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten