zo 27 okt 2019 - 11.00 u

Urban Piano Quartet

Pēteris Vasks & Johannes Brahms
zo 27 okt 2019
11.00 u
  • zo 27 okt 2019
    11.00 u
    parketzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Urban Piano Quartet werpt een moderne, frisse en dynamische blik op klassiekers uit het repertoire. Tegelijkertijd wordt het publiek ook meegevoerd naar nieuwere Noordse klanken. Na hun oprichting in Brussel in 2018, won het Urban Piano Quartet al meteen de editie 2019 van de Supernova kamermuziekwedstrijd. 


Eén van de prachtigste hedendaagse ontdekkingen is het werk van de Letse componist Pēteris Vasks. Frank Braley gaf hiervan een voorsmaakje met diens Musica dolorosa tijdens Piano day(s) 2019. Door het gebruik van bepaalde kleuren, sferen of muzikale smaken dompelt Vasks de luisteraar onder in het Letse universum. Folklore-elementen en een karakteristieke ritmische puls kruiden zijn muziek. Zijn Piano quartet toont duidelijk invloeden van Vivaldi en Sibelius. Laat je betoveren door een passioneel, obsessief, maar ook lyrisch, zacht en hoopgevend muziekstuk! 

Het derde pianokwartet van Brahms is ook wel bekend onder de naam Werther kwartet en is één van de hoekstenen in zijn hele oeuvre. Het werk is ongetwijfeld het meest persoonlijke, het diepste en het meest ‘afgewerkte’ van zijn drie pianokwartetten. Het grijpt de luisteraar bij de keel met een prachtige afwisseling tussen melancholie,  angstgevoelens en Brahmsiaanse eindeloze tederheid. 

Pēteris Vasks Piano quartet
Johannes Brahms Pianokwartet nr. 3 in do klein, opus 60, Werther-kwartet

programmaboekje

credits

viool Nicolas Dupont / altviool Clément Holvoet / cello Kacper Nowak / piano Monika Darzinkeviciute / © Lara Herbinia

  

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring