Tussen 2 lijnen

een structurele en intense samenwerking tussen CCHA en Bibliotheek Hasselt Limburg

De zaterdaglezingen in de bibliotheek aan het Dusartplein kennen een lange en goede traditie. Zowel auteurs van fictie als schrijvers van non-fictie kwamen hier graag het beste van zichzelf geven en konden er altijd rekenen op een talrijk en geïnteresseerd publiek. CCHA introduceerde twee seizoenen geleden zijn genre 'context' waarin het door debat en gespreksformules de blik open wil houden op de sociale context van vandaag.
 

Beide huizen namen dus al een tijdje hun zogenaamde maatschappelijke opdracht op, richtten lezingen fictie en non-fictie in, bedachten er namen als Luistervinken en Tussen de lijnen voor, maar sinds vorig seizoen bundelen ze de krachten.
 

Tussen 2 lijnen houdt zich niet altijd aan het misschien veronderstelde schoonschrift en kleurt af en toe fijn buiten de twee lijntjes, maar twee huizen en twee formules werken voortaan intens samen om spitante auteurs en sprekers naar Hasselt te halen.
 

Ook in het seizoen 2019-2020 doen we dat 10 keer, en wel in twee formules: of op vrijdagmiddag in boekhandel Grim (waar we ook een broodje voorzien), of op zaterdagmiddag in de Bibliotheek Hasselt Limburg aan het Dusartplein.

    

Niña Weijers © Annaleen Louwes

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring