Tussen 2 lijnen

samenwerking CCHA & Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart

Tussen 2 lijnen komt tot stand dankzij de samenwerking tussen CCHA, de Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart en boekhandel Grim. Eenmaal per maand nodigen we spraakmakende sprekers/auteurs uit, op vrijdagmiddag in de boekhandel, op zaterdag in de bibliotheek. 

De zaterdaglezingen in de bibliotheek aan het Dusartplein kennen een lange en goede traditie. Zowel auteurs van fictie als schrijvers van non-fictie kwamen hier graag en vol overgave het beste van zichzelf geven. Het publiek smaakte die ruimte tussen 2 lijnen. Het werd talrijker en als het kon nog meer geïnteresseerd.

CCHA introduceerde drie jaar geleden het genre 'context'. CCHA kiest ervoor om, naast het uitgebreide cultuuraanbod, ook plaats en tijd te maken voor debat en gespreksformules die de blik open houdt op de sociale context van vandaag. Door op zoek te gaan naar werkelijk topauteurs (fictie en non-fictie) en -sprekers houden we de maatschappelijke vinger aan de pols. Het klinkt als een cliché, maar het is heel erg waar.

Vooral in crisis- en pandemietijden is de oogst erg rijk, kijk maar naar de namen die we hebben kunnen strikken. Ook de nieuwe lichting jonge schrijvers als Moya De Feyter en Jens Meijen vallen op in het lijstje: veelbelovende, prijswinnende en geëngageerde stemmen zorgen voor een verfrissingskuur. 

Eind april laten we ons elk jaar weer inspireren door Erfgoeddag. Omdat dit nog ver weg is, maken we de spreker/auteur pas later bekend. Hou deze website, bibliotheek.hasselt.be en boekhandelgrim.be in de gaten voor updates.


    

Moya De Feyter © Sebastian Steveniers