pro-portie

We zoomen in, vertragen. Tot we alles weer in ‘pro-portie’ zien.

We communiceren met icoontjes, leggen elk memorabel moment vast op foto, bingewatchen onze favoriete series en herbekijken nog even dat grappige filmpje voor het slapengaan. We hechten veel belang aan het design van onze objecten en we streven het perfecte lichaam na - of proberen die schijn alvast te wekken via profielfoto’s van ons online alter ego. Kortom, we leven in een visuele maatschappij, gedomineerd door (digitale) beelden.

Tegelijk zorgt de digitale (r)evolutie ervoor dat we bijna onophoudelijk geprikkeld en getriggerd worden door die beelden. Of het nu de bewegende reclames langs de weg zijn of de pop-up berichtjes van vrienden in allerlei applicaties. Maar kan het ook even wat minder met die eindeloze vloed aan flitsende beelden? Kunnen we even uit de ratrace stappen en de tijd nemen om het beeld traag te laten binnensijpelen? Elk detail ervan in ons op te nemen en ons eigen verhaal eraan te koppelen?

Zeker! We hebben dit seizoen een aantal kleinschalige theatervoorstellingen verzameld (geclusterd in januari en maart) waarbij het beeld je tot stilstand brengt. We duiken in een microkosmos van maquettes, projectie en objecten. We zoomen in, vertragen. Tot we alles weer in ‘pro-portie’ zien. De ene maker neemt je via kleine voorwerpen en geknutselde objecten mee op een individuele anekdotische reis die zodanig focust op het kleine dat het verhaal universeel wordt. De andere zoekt het in het abstracte en zorgt er met een onafgebroken kabbelende stroom van steeds veranderende beelden voor dat je eigen verbeelding maximaal geprikkeld wordt. Elk van deze kunstenaars zorgt vanuit zijn of haar eigen vormtaal voor een kijkervaring die lange tijd blijft nazinderen, tot in je diepste vezels.
 

interview theaterprogrammeur Beatrice Henckaerts

programmaboekje

In between violet and green - Atelier Bildraum © Kurt Van der Elst

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring