AMP

de unieke samenwerking tussen CCHA en Muziekodroom

AMP. Dat is de unieke samenwerking tussen CCHA en Muziekodroom. AMP verwijst daarbij naar muziek (amplitude, versterker), naar elkaar versterken en samenwerken (ampersand). Krachtig, kort, to the point. 

We startten voorzichtig in oktober 2015 - straks alweer drie jaar geleden - voor de 10de editie van Nordic night. De samenwerking smaakte naar meer, en leidde al snel naar een eerste volwaardige co-organisatie met het concert van nonkeen, het elektronicaproject van Nils Frahm. 

Sinds organiseerden we samen concerten van tindersticks, Lambchop, Christian Löffler, Hauschka, Wende, Joep Beving, Sophia, Eefje de Visser… Maar we ondersteunen ook elkaars communicatie, projecten en festivals en trekken samen aan de kar op beleidsniveau.

Doelstelling is zoveel mogelijk co-organisaties van concerten te realiseren in die locatie die het meest geschikt is. Van artiesten uit zowel de alternatieve mainstream als de (post-klassieke) niche. Om Hasselt nog meer op de kaart te zetten als dé stad voor de Limburgse en (Eu)regionale concertganger. We zien beide huizen daarbij als één centraal podium met een professionele infrastructuur voor een staand én zittend publiek tot 1.000 bezoekers. 

Ook volgend seizoen zetten beide huizen de schouders onder een even divers als sterk concertprogramma.nonkeen © Damon de Backer

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring