cultuurcentrum Hasselt

De nieuwe reeks

muziek zonder label(s)

Muzikale delicatessenzaak die fijnbesnaard grenzen aftast. Divers en gemengd als ze is, (her)tekent ze nieuwe contouren en kleurt bewust buiten de lijntjes. Het woord ‘genre’ wordt overbodig, de luisterervaring des te intenser.

Door muziekkruispunten te verbinden komen nieuwe creatieve krachten boven. Geen voorgekauwde voorspelbaarheid, maar ware muzikale reizen in een bijzonder kader en op een leuke plek, meestal buitenshuis. CCHA schotelt je vier voorjaarsconcerten voor, in een spannend geheel van klanken die rake rillingen veroorzaken:

  • Twee heerlijke muziekrebellen – partners in crime en in het echte leven - maken samen met Nick Drake en John Dowland een beklijvende muzikale trip. De gelijkzwevende melancholische stemming verbindt de hedendaagse songwriter met de 400 jaar oudere troubadour.               
  • Bezwerende zanglijnen in het Portugees en Engels, ondersteund door de hybride wereld van Zuid-Amerikaanse gitaarklanken en subtiele ambient elektronica. Ão staat voor iets zo mooi dat het pijn doet.
  • Een eigenzinnige lezing – of liever ‘speling’ van de gambamuziek van Marin Marais in combinatie met Noord-Indiase dhrupad en klassieke Arabische zang.
  • Als kind van een Napolitaanse moeder en een vader uit Coventry belichaamt de legendarische tenor Marco Beasley het samenvloeien van tradities en dubbele roots.


© Blerta Kambo