CCHA zoekt jong talent

HET LAB & CIE WOEST - PLAYGROUND
Vanaf 15 maart loopt in CCHA een groter project dat PLAYGROUND heet. Bedoeling is om op uiteenlopende manieren het fenomeen ‘speelplein’ te verkennen, maar tegelijkertijd ook om deze plek te ‘gebruiken’ voor artistiek-creatieve expressie. Naast een fototentoonstelling, een urbanisatie-project met maquettes, een hoorspel en een reflectief-filosofische insteek, hebben we Cie Woest gevraagd om een voorstelling te maken op speelpleinen.

Cie Woest is bekend voor zijn energieke voorstellingen op bijzondere locaties. Maar ook op het toneel zoeken ze andere spelen presentatievormen op, zoals Balancing bodies waar het publiek tussen de dansers plaats neemt op stoelen op wieltjes.

Met PLAYGROUND willen de twee artistieke leidsters, Manon Avermaete en Paulien Truijen, onderzoeken wat speelpleinen nog betekenen voor pubers. Een plek om af te spreken? Om te vertellen, op te scheppen, lief en leed te delen? Een plek om te skaten? Om een joint te roken? Om te hangen? Om te ‘spelen’?

jongeren gezocht
Open minded zijn, zin hebben in bewegen/dansen - alle stijlen, zeker ook urban/street/acrobatiek. Nieuwsgierig zijn naar theater/dans in een ongewone setting. Zelf mee willen maken, creatief zijn, zotte ideeën hebben.
We zoeken 8 tot 14 jongeren tussen 12 en 18 jaar. Interesse? Neem dan contact op met emely.alders@ccha.be!

In januari volgt een kennismakingsweekeinde met workshop waarna we tijdens het weekeinde of op vrije schooldagen repeteren: één weekeinde in januari, één weekeinde in februari, één weekeinde in maart, een volle week in de paasvakantie en eventueel enkele extra dagen. Voorstellingen tweede helft april 2020.


fABULEUS & 7 LIMBURGSE CULTUURCENTRA - HORDE
Zeven Limburgse cultuurcentra zetten samen met fABULEUS hun schouders onder een professionele dansproductie voor en door jongeren. We deden het een eerste keer in 2018 met het kleurrijke SNAP XL, een spetterende en energieke dansvoorstelling in een choreografie van Talitha de Decker. SNAP XL bracht duizenden toeschouwers in feeststemming in Vlaanderen, op Tweetakt Festival Nederland en op SWOP Festival Denemarken.

Een vervolg kon niet uitblijven: vanaf februari 2020 volgt er een nieuwe kans voor jong Limburgs danstalent om via kennismakingsworkshops de werking te ervaren van een professionele productie die op tournee gaat en zal spelen voor zowel scholen als een avondpubliek. Over de zomer en de herfst van 2020 wordt in repetities verder gewerkt aan de productie die uiteindelijk in februari 2021 in première zal gaan.

Choreografe is Carli Gellings, die afstudeerde als danser aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze speelde bij de fABULEUS producties dUb en WILD, bij LAP vzw, Max Last en Cie WOEST.

audities
We zoeken leerlingen van het secundair onderwijs met een passie voor dans. Inschrijven voor de audities via fabuleus.be/audities.

project van fABULEUS, Cultuurcentrum De Adelberg Lommel, CC Casino Houthalen, de MUZE Heusden-Zolder, de VELINX Tongeren, CC Maasmechelen, C-mine cultuurcentrum Genk & CCHA/cultuurcentrum Hasselt


T.E.E.N.
inschrijven
Jongeren klaarstomen tot co-programmatoren! Inschrijven kan nog steeds! Karin.valee@ccha.be.

Met vragen kan je hier evenzeer terecht. Ben je als school of als leerkracht benieuwd wat het project voor jou kan betekenen of zou je zelf actief betrokken worden, dan kan je ook contact met ons opnemen.

Vorig schooljaar lanceerden we de oproep voor leerlingen van het secundair onderwijs om deel te nemen aan het door Creative Europe ondersteunde project T.E.E.N, waarbij jongeren worden klaargestoomd tot co-programmatoren.

We ontvingen een dertigtal inschrijvingen en zijn momenteel aan de slag met een groep gemotiveerde jongeren. We bezochten dans-, theater-, en familievoorstellingen, spraken erover met makers, programmatoren en met elkaar. Tijdens de eerste internationale ontmoeting op het Krokusfestival discussieerden enkele Limburgse tieners samen met hun leeftijdsgenoten uit Denemarken, Noorwegen en Italië over podiumkunsten, en dit in het Engels voor een groep internationale professionelen uit de sector. Wat een uitdaging. En wat deden ze dat goed! Ook het online magazine Chase kwam langs voor een Instagram-reportage en de eerste workshop programmeren is intussen een feit.

Na de zomer gaan we verder met het uitdiepen en analyseren van voorstellingen, met het aanreiken van tools, het bezoeken van voorstellingen en internationale festival, het ontmoeten, reflecteren, discussiëren en luisteren. En vooral op het pad van het co-programmeren. Want aan het eind van de rit zijn het deze jongeren die zelf de touwtjes in handen nemen en een programma samenstellen.

Wat staat er zoal op het programma?
- begin september: 3-daags bezoek met alle partners en vertegenwoordigende teenagers aan Assitej International Gathering in Kristiansand Noorwegen
- september: bezoek aan ateliers van Theater FroeFroe in Antwerpen: een intrigerende kijk achter de schermen van een figurentheatergezelschap
- september: deelname aan workshop samen met 15 internationale kunstenaars die gedurende 9 dagen in Hasselt verblijven om er te werken rond het thema ‘failure’ in het kader van het door Creative Europe gesteunde project PUSH+
- najaar 2019: bijwonen van een aantal voorstellingen in CCHA en mee op prospectie met CCHA-programmeurs in Vlaanderen
- voorjaar 2020: meeting met alle partners en vertegenwoordigende teenagers op Krokusfestival
- voorjaar 2020: schrijfworkshop met een professionele recensent
- voorjaar 2020: bijwonen van een aantal voorstellingen in CCHA en mee op prospectie met CCHA-programmeurs in Vlaanderen


 

  • <p>Geen voorstellingen gevonden.</p>

    Geen voorstellingen gevonden.


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring