gezocht: try-out scholen & 2 klassen (2de of 3de graad, 1 school)

HET LAB, artistiek lab voor kunsten voor jong publiek
HET LAB is een residentieel artistiek labo voor kunstenaars voor jong publiek. HET LAB vernetwerkt in Vlaanderen met kunstenaars en gezelschappen en internationaal met P2-Maastricht alsook met partners uit de Creative Europe-projecten PUSH+ en T.E.E.N.

gezocht: try-out scholen
De kunstenaars in HET LAB vragen ons wel vaker om hun materiaal te mogen presenteren aan het juiste doelpubliek, de kinderen. Ze zijn benieuwd naar reacties, zeker ook van leraars en/of begeleiders, om hun werkproces verder te zetten. Omdat deze try-out momenten nog geen afgewerkte voorstellingen zijn, doen we een beroep op zin voor avontuur en nieuwsgierigheid.
Geïnteresseerd om als try-out school aan HET LAB mee te werken? Mail uw enthousiasme aan karin.valee@ccha.be!


PLAYGROUND
Ontwerpers van speelpleinen getuigen van weinig fantasie. Blijkbaar bestaat er een architectonisch kloonontwerp dat bestaat uit steeds dezelfde speeltoestellen, wat zand errond en wat zitbankjes daaromheen. Zulke ontwerpen worden eerder gerealiseerd om het speelgedrag van kinderen te socialiseren tot heel beperkte kaders waar veiligheid, controle en regularisatie heersen dan om creatief speelgedrag te stimuleren.

Fotografe Carla Kogelman zal enkele maanden in Hasselt verblijven om een fotoreeks te maken van het leven op en rond speelpleinen. Daarnaast zullen studenten van de UHasselt, faculteit Architectuur en kunst zich buigen over een drietal bestaande speelpleinen om er alternatieve en avontuurlijke speelplekken voor te ontwerpen.

We willen die ook fysiek verkennen. Vanuit onze residentiële werkplek HET LAB zal Cie. Woest een productie maken met jongeren die de tweede helft van april gespeeld zal worden op diverse speelpleinen in de stad. Ook een theaterproject, in de vorm van een luisterspel, is in voorbereiding.

En uiteraard zijn we razend benieuwd naar de ideeën van de kinderen zelf. Daarvoor gaan we in zee met een kunsteducatieve organisatie die momenteel een projectvoorstel uitwerkt met workshops in de klas. Daarin worden kinderen aangezet om hun creatiefste ‘open’ ideeën rond spelen, speelplekken en speelpleinen om te zetten in beeld.

gezocht: 2 klassen (2de of 3de graad, 1 school)
We zoeken 2 klassen waar, in onderling overleg, een kunsteducator samen met de kinderen ideeën ontwerpt voor speelpleinen. Op dit moment werken we nog aan de inhoud en aan de praktische info, maar het project start in januari 2020 en wordt midden maart afgerond met de opening van de tentoonstelling PLAYGROUND. Interesse? Mail karin.valee@ccha.be!

  • <p>Geen voorstellingen gevonden.</p>

    Geen voorstellingen gevonden.


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring