Tournée locale

culturen met de buren van wo 22 apr t/m zo 10 mei 2020

CCHA brengt al heel lang cultuur in de Hasseltse wijken. Voorheen deden we dat via het project Warm aanbevolen, nu nemen we deel aan het tweejaarlijkse culturele wijkfestival Tournée locale.

Iedere editie staat een andere zone in de stad in de kijker en laat het festival de betrokken wijken gedurende enkele weken bruisen van creativiteit en cultuur. Niet alleen de vaste organisatoren (stuurgroep), maar ook andere (culturele- en niet-culturele) professionele Hasseltse actoren, lokale verenigingen en zelfs individuele buurtbewoners bundelen de krachten om samen tot een mix van laagdrempelige, intieme en intense, participatieve en cultuureducatieve activiteiten te komen. Kortom: cultuur komt naar de Hasselaar toe, in alle vormen en kleuren.

Als lid van de stuurgroep helpt CCHA mee met het uitzetten van de lijnen. Dit gebeurt samen met de Dienst Cultuur van de stad Hasselt (trekker), de bibliotheek Hasselt Limburg, de jeugddienst en de dienst wijkmanagement. Verder neemt CCHA ook deel aan het festival zelf, met verschillende activiteiten - elk met een eigen karakter en doelpubliek, en op diverse locaties in de wijken.

Tounée locale kende haar eerste editie in het voorjaar van 2018. In Runkst, de stationsomgeving en de Heilig-Hartwijk werden gedurende 16 dagen op meer dan 45 locaties concerten, tentoonstellingen voorstellingen, workshops, wandelingen, trajecten en andere culturele activiteiten georganiseerd waarbij ruim 600 participanten actief betrokken waren en er meer dan 4.000 bezoekers werden bereikt.

In 2020 kent Tounée locale haar tweede editie en focust het festival op de Kempische wijk, de Katarinawijk en Hollandsveld. Van woensdag 22 april tot en met zondag 10 mei kun je deze buurten dus op een bijzondere manier verkennen.

Het volledige programma verschijnt in het najaar op tourneelocalehasselt.be.Hersenvakantie - Vloeistof © Floris Verweij

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring