wo 7
maart
  • wo 7 mrt
    20:00
    theaterzaal
    €16.00
    Geweest

Annelies Van Dinter (Echo Beatty), Birsen Uçar (Hydrogen Sea), Myrthe Luyten (Astronaute) en Patricia Vanneste (Balthazar). Allemaal straffe muzikanten, componisten en zangeressen die hard werken aan een eigen sound en elk reeds hun strepen verdienden in de Belgische muziekscene. Samen vormen ze Oko Yono.

"Comme la brume voilant l’aurore, il ya a tant de belles choses que tu ignores."
Françoise Hardy

Aangevuld met slechts een percussionist en enkele strijkers brengen deze dames een ode aan de vrouw en belichten ze de bekende Françaises die af en toe in de schaduw stonden van de nog bekendere Fransman Serge Gainsbourg, maar toch ook hun eigen prachtige repertoire uitbouwden.

Oko Yono brengt de typische Franse muziek van Françoise Hardy, Jane Birkin, Bambou, Catherine Deneuve e.a. maar doet dit met een eigen twist. Soms zijn de nummers herkenbaar, maar vaak blijft slechts een enkel typerend kenmerk overeind. Het resultaat is een mooie voorstelling waarin Annelies, Birsen, Myrthe en Patricia hun muzikale veelzijdigheid tonen en afwisselend de rol van frontvrouw op zich nemen.

Exact een jaar geleden speelden ze hun eerste concert, aan de vooravond van de Internationale Vrouwendag kan je ze ontdekken in CCHA.

Credits

met Annelies Van Dinter, Birsen Uçar, Myrthe Luyten & Patricia Vanneste / drums Bert Hornikx / strijkers Beatrijs De Klerck, Esther Coorevits & Trui Amerlinck / keyboards Nele Desmet / visuals Ruth Decaesstecker /  © Athos Burez

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring