Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd Zang 2018

Nationaal Orkest van België o.l.v. Stefan Blunier
vr 15
juni
  • vr 15 jun 2018
    20:00
    concertzaal
    Geweest

Samuel Hasselhorn, Rocìo Péréz, Héloïse Mas & Marianne Croux zijn de laureaten die op het podium van CCHA zullen staan. Deze vier laureaten worden begeleid door het Belgian National Orchestra onder leiding van Stefan Blunier.

De Duitse bariton Samuel Hasselhorn (Eerste Prijs) is dé publiekslieveling. Hij viel meteen op door zijn grote liefde voor het Duitse Lied. (In der Beschränkung zeigt sich den Meister). Het was met Mendelsohns oratoriumnummer Es ist genug dat hij schitterde in een zeer expressieve en voldragen uitvoering. Naadloos ging hij verder met een ontroerende interpretatie van Verdi's aria Carlos écoute. Benieuwd wat hij in CCHA zal zingen! 

Rocìo Pérèz (Vierde Prijs) 
is een zeer expressieve Spaanse coloratuursopraan. Ze heeft een fenomenale techniek en kan glazen doen springen en de Koningin van de Nacht-aria aan. Ze houdt van opera, omdat ze dan kan zingen en spelen, en gaat zelf op zoek naar interessante rollen.

Volgens de goedlachse Franse mezzosopraan Héloise Mas (Vijfde Prijs) is zingen een manier van leven: "Ik verzorg mijn stem wel zeer goed, maar vind dat je ook gewoon moet blijven leven; wat zou je anders te vertellen hebben op het podium?" In september vertolkt ze de rol van Carmen in de opera van Genève.

De Frans-Belgische sopraan Marianne Croux (Zesde Prijs) is ons kroonjuweel: een hartelijke persoonlijkheid met een authentieke uitstraling. "Marianne Croux, en Cendrillon, fait entendre une voix puissante et d’une qualité égale sur toute la tessiture (… ). Sa ligne de chant est extrêmement soignée et son engagement entier." (Opéra Garnier).

De innemende Klara-presentatrice Katelijne Boon heeft een kort gesprekje met de drie laureaten en praat de avond aan elkaar.

credits

inleiding 19.15 u / dirigent Stefan Blunier / inleiding Hugo Joris / © Stef Boey

nob-onb.be
imkeb.be, samuelhasselhorn.comrocio-perez.comheloisemas-mezzosoprano.commariannecroux.com

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten