Un ballo in maschera van Giuseppe Verdi

Opera Zuid
di 12
juni
  • di 12 jun 2018
    20:00
    theaterzaal
    Geweest

Het intrigerende verhaal van Un ballo in maschera is gebaseerd op ware feiten. Het drama over ongeoorloofde liefde, waarzeggerij, verraad en een koningsmoord tijdens een gemaskerd bal wordt door Opera Zuid in de originele Zweedse versie opgevoerd.

Hoofdfiguur is de Zweedse koning Gustaaf III die door een hoveling wordt gedood. Het is de climax van een ingewikkelde hofintrige, waarbij alles draait om de liefde van de koning voor de getrouwde Amelia.

Net als in Rigoletto stelt Verdi alweer een gekroond hoofd in een slecht daglicht. Hoewel hij op dat moment al de meest beroemde componist van Italië was, moest hij - zeer tegen zijn zin - de personages en de plaats van handeling veranderen. Aangezien kort daarvoor een aanslag was gepleegd op Napoleon III, mocht de moord op een vorst in geen geval op het toneel worden gebracht. 

Alleszins gefundenes Fressen en een uitgelezen onderwerp voor een meeslepend operadrama!

"Een perfecte rolbezetting, schitterende decors, mooie kostuums en niet te vergeten een enscenering - compleet met spectaculair lichtontwerp en andere speciale effecten; het past helemaal bij de meeslepende wijze waarop Verdi - bijna 160 jaar nadat het stuk in Teatro Apollo in Rome in première ging - zijn verhaal vertelt."

credits

inleiding 19.15 u / orkest philharmonie zuidnederland / muzikale leiding Karel Deseure / koor Theaterkoor Opera Zuid / koorleiding Klaas-Jan de Groot / regie Waut Koeken / decorontwerp & kostuums Luis Carvalho / lichtontwerp Nathalie Perrier / choreografie Philippe Giraudeau / met Adriano Graziani (Gustavo), Jason Howard (Renato Ankerström), Jannelieke Schmidt (Amelia), Melanie Forgeron (Ulrica), Rick Zwart (Christian), Hubert Claessens (Ribbing), Jacques de Faber (Un Servo) & Russell Hibbert (Il primo Giudice) / coproductie Opéra National de Lorraine Nancy & Théâtres de la Ville Luxembourg / in het Italiaans met Nederlandse boventitels / © Hugo Segers & C2imagesvoor Opéra national de Lorraine voor de repetitiefoto's / inleiding Hugo Joris

operazuid.nl

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten