The sacred veil

Vlaams Radio Koor o.l.v. Eric Whitacre
do 17
mei
  • do 17 mei
    20:00
    concertzaal
    €18.00
    Geweest

Eric Whitacre en het Vlaams Radio Koor, dat is een match die kan tellen! De Amerikaanse ster, componist en dirigent viel van de ene verbazing in de andere toen hij in 2015 voor het eerst naar België, en ook naar Hasselt kwam om met het Vlaams Radio Koor te werken.

Vorig seizoen zongen 400 amateurzangers mee op het podium om Sleep uit te voeren, en ze beleefden de concertavond van hun leven.

Eric Whitacre komt terug! Met een nieuw werk, gebaseerd op een gedicht van goede vriend en huis-poëet Tony Silvestri waarin hij de dood van zijn vrouw verwerkt. Hij beschrijft het moment van Julies dood, na een lange strijd om bij haar geliefden te blijven, en tast de grens af tussen leven en dood, tussen onnoemelijk verdriet om het afscheid en dankbaarheid om wat er was. De lange weg naar herstel en aanvaarding zitten vervat in de woorden én de muziek.

"If reading it can bring tears, hearing Whitacre's music underscores not only its emotional words, but its searing anguish." cvnc.org

programmaboekje

Credits

dirigent Eric Whitacre / © Marc Royce

vlaamsradiokoor.be & ericwhitacre.com 

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring