Transcendence - composer's last words

symphoniaASSAI Symfonisch o.l.v. Wouter Lenaerts & Roeland Hendrikx (klarinet)
za 5
mei
  • za 5 mei
    20:00
    concertzaal
    €22.00
    Geweest

Transcendence belicht drie meesterwerken uit het œuvre van Wolfgang Amadeus Mozart en Robert Schumann die geschreven werden tijdens de laatste jaren van hun leven.

Wat ging er door hen heen toen ze deze noten op papier zetten? Waren zij zich bewust van de weinige tijd die hen nog restte? Hoewel beide componisten een vroege dood zouden sterven, lieten zowel Mozart als Schumann een indrukwekkende werkenlijst na. Tijdens hun korte levens gaven ze blijk van een vroege maturiteit die zich, samen met een levendige inspiratie, vertaalde in een subliem vakmanschap.

Limburger Roeland Hendrikx is één van de toonaangevende klarinettisten in België. Naast zijn rol als klarinet solo in het Nationaal Orkest van België is hij een gepassioneerd pleitbezorger van kamermuziek.

Hij kiest voor puur, spontaan klarinetspel en weet verbeelding en emotie subliem over te brengen. Zijn feilloze techniek staat in dit programma helemaal ten dienste van één van de beroemdste en meest geliefde klarinetconcerti uit de muziekgeschiedenis.

Credits

inleiding 19.15 u / dirigent Wouter Lenaerts / klarinet Roeland Hendrikx / inleiding Waldo Geuns / © Diego Franssens

symphonia-assai.be & roelandhendrikx.com

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring