On ice

Suzanne Grotenhuis/De Nwe Tijd
di 29
mei
  • di 29 mei
    20:00
    podium op podium theaterzaal

Een ijspiste in mei. Zijn we nu helemaal gek geworden?


Op Het Theaterfestival 2013 won Suzanne Grotenhuis de Roel Verniers Prijs met haar solo Het Zwarte Woud 4ever. De prijs bestond uit 2.500 euro. Min belastingen. Dus laten we zeggen, 2.000 euro. Al snel bleek dat dat bedrag niet zou volstaan om er een volledige theaterproductie mee te maken. Dus besloot ze met het prijzengeld een ijspiste te kopen.

On ice vertelt het verhaal waarom een jonge theatermaker besluit een ijspiste te kopen. Waarom deze ijspiste op een of andere manier de 'oplossing' biedt voor een gebroken hart. Aan het begin van de voorstelling nodigt ze het publiek uit om samen te gaan schaatsen. Ze heeft immers ook 50 paar schaatsen op de kop kunnen tikken. Vervolgens neemt ze je mee van het ene verhaal naar het andere. In een duizelingwekkend tempo volgen deze verhalen zich op, en zetten je steeds op het verkeerde been. Tot alle losse eindjes bij elkaar komen en blijkt dat niets maar dan ook niets aan het toeval werd overgelaten.
 

Suzanne Grotenhuis vormt samen met Rebecca de Wit en Freek Vielen De Nwe Tijd, de opvolger van Lucas Vandervosts De Tijd. Wat deze drie makers verbindt is hun liefde voor de taal, voor talig theater en vooral voor verhalen. In tijden van spitstechnologie, politieke en sociale onrust en social media, snakken we naar een houvast. Naar verhalen die een troostend antwoord bieden op dat knagende en alarmerende gevoel steeds de controle te verliezen. Dat is exact van de Nwe Tijd te bieden heeft.
 

Zet je schrap voor een 1 uur en 15 minuten durende wervelwind op schaatsen. En dat in mei!

Credits

van & met Suzanne Grotenhuis / dramaturgie & productie Selm Wenselaers / lichtontwerp Sander Salden / © Jeroen Broeckx

denwetijd.be

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring