cultuurcentrum Hasselt

Do as I say / Doe wat ik zeg (12+)

Bobbi Lo Produktion (SE)
do 8 feb 2024 & vr 9 feb 2024
do 8 feb 2024
&
vr 9 feb 2024

BELGISCHE PREMIERE

straffe, interactieve en uiterst actuele voorstelling 

Do as I say is een bijzondere interactieve voorstelling. Zowel het publiek als de dansers krijgen mondelinge instructies in een koptelefoon, maar wie heeft er eigenlijk de leiding?

Welke invloed heeft groepsdruk op ons? Wie is een autoriteit? Waarom doen we allemaal wat hij zegt? En wat gebeurt er als we dat niet doen of als we nee zeggen? 

Do as I say is een voorstelling met een boodschap die iedereen raakt door dans en beweging te combineren met verhalen over kwetsbaarheid en pesten. Ze laat ons op een oprechte manier de wreedheid voelen van hoe ‘iets’ dat afwijkt van ‘de’ norm brute gevolgen kan hebben. 

Onder leiding van Lava Markusson en Michael Tang heeft Bobbi Lo Produktion zijn basis in Malmö. Hun werk is sterk fysiek, met actuele thema's die wortelen in de samenleving van vandaag.

credits

 choreografie Michael Tang & Lava Markusson / dansers Moa Autio, Viktor Konvalinka, Matilda Bjärum, Lava Markusson & Michael Tang / artistieke assistentie Maria Ulriksson / assistentie choreografie Jens Schyth Brøndum / muziek Jonathan Lundberg / stem Magnus Schmitz / Engelse tekst in de voorstelling / © Alexandra Bergman