cultuurcentrum Hasselt

Voice of the living

Wim Mertens
za 24 feb 2024 - 20.00 u
za 24 feb 2024
20.00 u
  • za 24 feb 2024
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De verdiensten van Wim Mertens in enkele regels opsommen is een quasi onmogelijke opdracht. Hij wordt niet voor niets de godfather van de Belgische minimalistische muziek genoemd.

De in 1953 in Neerpelt geboren componist, musicoloog, muzikant en zanger groeide uit tot een internationaal begrip. Enkele van zijn eerste releases, zoals Struggle for pleasure (1983) en Maximizing the audience (1984), zijn absolute klassiekers. Mertens vulde wereldwijd concertzalen en bracht in zijn rijke carrière al meer dan zeventig albums uit.

De naam Wim Mertens doet ongetwijfeld bij iedereen een belletje rinkelen. Zijn muziek werd namelijk opgepikt door de film-, theater-, dans-, reclame-, televisie- én radiowereld en veroverde zo de harten van een breed publiek. Denk maar aan Struggle for pleasure, Often a bird, Iris en Close cover.

Zijn eerdere solo- (2013) en ensemble-concerten (2016 & 2020) in CCHA verkochten volledig uit. Mis deze nieuwe kans niet om Wim Mertens’ allergrootste composities zoals Humility, Wound to wound, The scene en recenter werk als European grasses, Victims over victors en Sappho in ensemble-bezetting te ontdekken en laat je meevoeren door een subtiele mozaïek aan emoties!

**** Wim Mertens geeft Gent Jazz de nodige opkikker. (…) Mertens liet zowel de noten als de stiltes spreken en bespreek met zijn composities het hele emotionele spectrum.

Knack Focus, 12 jul 2021 

credits

piano Wim / ensemble n.t.b. / © Usura & Contumaz Studio
wimmertens.be