cultuurcentrum Hasselt

Dag 4

Patrick Vervueren, Brecht Heytens, Jan Palinckx & Janes Zegers i.s.m. frieda
vr 18 nov 2022 - 20.00 u - 21.10 u
vr 18 nov 2022
20.00 u - 21.10 u
  • vr 18 nov 2022
    20.00 u - 21.10 u
    KAPEL ZUSTERS KINDSHEID JESU (PERSOONSTRAAT-HEMELRIJK)
    Geweest

KOOP HIER JE FESTIVALPAS

Met je festivalpas kan je gedurende de hele avond alle voorstellingen bijwonen. Let wel: sommige voorstellingen hebben een beperkte capaciteit, dus kom op tijd!

Op dag 4 plaatst een god licht in het hemelgewelf. Op het einde van de 19de eeuw ontwerpen uitvinders de gloeilamp. Niet veel later verklaart een filosoof de god van het natuurlijke licht dood. In 2021 ondernemen drie mannen een seculiere reconstructie van dag 4 en gaan met moderne technologieën op zoek naar het goddelijke licht.

Decorontwerper Jan Palinckx, theatermaker Patrick Vervueren, beeldend kunstenaar Brecht Heytens en performancekunstenaar Janes Zeghers delen een verwondering over licht. Met een zelfontworpen bouwpakket van staal, artificieel licht en nog zoveel meer creëren ze ruimtes mét en vóór licht. 

Ze bouwen in je bijzijn op-, om- en af, laten de ruimte transformeren en bieden het licht daarmee steeds wisselende invalshoeken om zich te manifesteren. In hun handelen ontstaat een choreografie tussen mens en mechaniek. Een spel met licht, lijnen, vlakken, kleur en perspectief; een beweging die refereert aan het natuurlijke licht; een sacrale ruimte waar licht als universele taal centraal staat.

Het project situeert zich op het raakvlak tussen theater en beeldende kunst. Binnen een afgebakende tijdsduur wordt een installatie op- en omgebouwd. Je kan je als toeschouwer er vrij tussen bewegen. 

ONTDEK HET HELE PROGRAMMA

onderdeel van
Performance night

credits

concept & uitvoering Brecht Heytens, Jan Palinckx & Patrick Vervueren / productie frieda / met de steun van maakleerplek en Cas-co Leuven, CC De Ververij Ronse, Stadsschouwburg Kortrijk, Signify, Stad Gent & de Vlaamse Overheid.