cultuurcentrum Hasselt

residentie: 21 nov-09 dec 2022

Katrien Pierlet & Wanda Eyckerman – ZEKER ZONDER
ma 21 nov 2022 - vr 9 dec 2022
ma 21 nov 2022
-
vr 9 dec 2022
  • ma 21 nov 2022
    -
    vr 9 dec 2022
    HET LAB
    HET LAB

projectomschrijving
ZEKER ZONDER (8+) wordt een voorstelling met pantomime als uitgangspunt.  Bij pantomime denken we aan witgeschilderde gezichten en streepjestruien. Een gedateerde Marcel Marceau die komt binnenwaaien en je net niet doet steigeren… te gestileerd, theatraal in de slechte zin van het woord, een beetje pathetisch. Kan pantomime hedendaags werken? En hoe kan je het inhoudelijk inzetten, kan het vandaag een statement zijn? En kunnen we kinderen dan toch dat zetje geven om te blijven spelen in de onzichtbaarheid?

Wanda Eyckerman en Katrien Pierlet voerden al een onderzoek in residentie van HET LAB rond deze vorm, ondersteund door Craig Weston en Arend Pinoy. Ze zochten antwoorden op deze vragen. 

Verwacht je aan een voorstelling zonder decor, spaarzaam in woorden, rijk in beelden. Beelden die er niet zijn, maar die je wel ziet.  Een oproep tot spelen, het vrije spel. De aanmoediging om te blijven kijken naar iets dat er niet is.

doel van de residentie 
In HET LAB zullen ze een drietal weken op de vloer werken. Aan de hand van improvisaties bouwen ze aan de voorstelling en zoeken ze naar dramaturgische lijnen. Ook worden de eerste stappen richting vormgeving en kostuum gezet samen met Wannes Deneer en Nikè Moens.

Meer informatie over Katrien Pierlet en Wanda Eyckerman kan je hier lezen.