cultuurcentrum Hasselt

Bazar

Laika
do 16 feb 2023 - vr 17 feb 2023
do 16 feb 2023
-
vr 17 feb 2023

Bazar = warboel, puinhoop, rotzooi, bende, rommel, zootje, troep, zooi, chaos, gedoe.

Twee meisjes lijken in niets op elkaar. Voor de een is de wereld een chaotische plek waar het gevaar om elke hoek loert. De ander treedt het leven met open vizier tegemoet, stoer en onbevreesd. Het toeval brengt hen samen. Aangewezen op elkaar, sluiten ze een verbond.   

BAZAR is een verhaal over de kracht van verbeelding en de moed om het leven aan te gaan. Een mix van meeslepende muziek, een zweem van suspense, huiver en humor. 

Aminata Demba is gefascineerd door de relatie tussen volwassenen en kinderen in extreme situaties. Voor BAZAR is dit de wereld vandaag, die op drift lijkt te zijn. Onheilsberichten uit het dagelijkse nieuws, oorlogsbeelden, het besef dat mensen die je dierbaar zijn dood kunnen gaan: kinderen nemen dit alles als een spons in zich op. Maar wat doe je als je fantasie op hol slaat en je helemaal opslokt? Als je de chaos in je hoofd  niet meer de baas kunt door een overvloed aan prikkels?

de makers
Laika was vorig nog bij ons te gast met Vuur/toren, tevens in een regie van Michai Geyzen. Jonge theatermaakster Aminata Demba maakte vorig jaar, onder de vleugels van Laika, De binnenkamer van Binta  (geselecteerd voor Het Theaterfestival in 2021). Ook nu weer haalt ze haar inspiratie uit gesprekken en  workshops met kinderen en volwassenen. 

theater / max. 150 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

concept Aminata Demba / tekst Aya Sabi / regie Michai Geyzen / spel Aminata Demba & Anne-Laure Vandeputte / muziekcompositie Sam Gysel /  scenografie Elke Tuy & Bruno Herzeele / kostuum Nikè Moens / lichtontwerp Caroline Mathieu / dramaturgie Mieke Versyp / in coproductie met Perpodium / met dank aan Cronos Invest
laika.be