cultuurcentrum Hasselt

Nieuwe stemmen van de stad

Het Huis Hasselt & CCHA
za 3 sep 2022 - 15.00 u
za 3 sep 2022
15.00 u
  • za 3 sep 2022
    15.00 u
    binnenstad
    vrije toegang

Nieuwe stemmen van de stad is een luisterwandeling door het centrum van Hasselt waarin de luisteraar de stad beleeft via de ogen (of in dit geval de oren) van jongeren met een migratieachtergrond. De jongeren vragen het publiek om in hun schoenen te gaan staan, of zoals Joe South’s nummer zo mooi beschrijft: Walk a mile in my shoes.

Hoe werkt het? Op verschillende plaatsen in de stad zal je luisterborden tegenkomen met daarop een QR-code en shortlink naar een website. Via de website kan je de verschillende verhalen bij de borden beluisteren. Vanaf 3 september tot en met 31 december kan je deze route gratis bewandelen. Vergeet zeker je smartphone en koptelefoon/oortjes niet!

Met de verhalen en stemmen van: Amine, Aziza, Chaimae, Darlyne, Haben, Hamid, Ilyas, Jilliane, Kristiyan, Maryem, Milad, Mohammed, Nausheen, Nour, Qand Agha, Rajana, Sabawoon, Sanem, Sayana & Zandi.

Het Huis Hasselt is een nomadisch platform voor podiumkunsten. Met een grote aandacht voor kinderen en jongeren die niet snel in aanraking komen met kunst, is het een logische keuze om aan de slag te gaan met OKAN (onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers) -jongeren. In het najaar van ‘21 was Het Huis Hasselt al eerder bij ons te gast, in samenwerking met MUS-E Belgium en stad Hasselt, met een vakantiestage rond theater en dans voor (OKAN-) jongeren.

Ik wil jou alles vertellen. Mijn leven geven. Maar ik heb nog geen woorden. Ik heb geen taal.

credits

interviews & tekst Anouk van Kolfschoten & Lola Bogaert / dramaturgie Sara Vanderieck / audio Lucas Dereycke / artwork Rachel Hansoul / band Jente Neels, Klaas Leyssen, Michiel Van De Winkel, Warre Brits & Yussef Merzoug / bandcoach Mirko Banovic / webdevelopment Frederico Taramaschi / coproductie CCHA / partners Campus Hast, Het Atheneum, Het Stadsmus, Level X, PXL Music, stad Hasselt & Villa Basta / © Rachel Hansoul
hethuishasselt.be