Carmina Burana

CCHA, 5 Limburgse koren, orkest Nome d'Arte olv Pieter Schuermans
za 3 dec 2022 - zo 4 dec 2022
za 3 dec 2022
-
zo 4 dec 2022

FESTIFIFTY ten top: Carmina Burana van Carl Orff in een grootse bezetting met een gigantisch koor van 190 zangers, aangevuld met een kinderkoor, drie solisten en een symfonisch orkest met 60 musici. In totaal 260 uitvoerders!

Carl Orff heeft met Carmina Burana een werk gemaakt dat blijft fascineren. Het beroemde O Fortuna opent en besluit het iconische werk. Orff baseerde zich op een verzameling van 24 lyrische gedichten en dat is de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten die tot de zogenaamde vagantenliteratuur behoren. 

De 260 muzikanten zingen en spelen vol passie over de vreugde van de terugkeer van de lente en de geneugten van alcohol, het spel van het rad der fortuin en de dans van liefde en lust. De meeste gedichten zijn in het Latijn geschreven, maar er zijn er ook in het Middelhoogduits en wat fragmenten in het oud Provençaals.
 
Orff beeldt het lot uit als een soort rad van avontuur waaraan de mens is onderworpen. Het draaiende rad is een metafoor voor wie vandaag bovenaan verkeert, morgen al weer onderaan terecht kan komen.
 
Behalve het orkest en alle koren verwelkomen we voor dit unieke project ook bariton Werner Van Mechelen, sopraan Katrien Baerts en tenor Serge Kakudji.

onderdeel van
Carmina Burana

credits

CCHA productie i.s.m. dirigent & artistieke leiding Pieter Schuermans / orkest Nome d’Arte / Hasseltse Koren: Kathedraalkoor (dirigent Ludo Claesen) & het Manteliusensemble (dirigent Jos Cuppens) / Genkse koren: Incantatio (dirigent Jos Venken) & Pro Cantione (dirigent Jan Peeters) / Pelts koor Amabile (dirigent Alexandros Kavvadas) / jeugdkoor Clari Cantus (dirigent Michiel Haspeslagh) / kinderkoor SCMWD (dirigent Eva Bylois) / sopraan Katrien Baerts / bariton Werner Van Mechelen / tenor Serge Kakudji / koorcoach Michiel Haspeslagh / mmv LUCA School of Arts campus Lemmens / © Kris Van de Sande
pieterschuermans.be / wernervanmechelen.eu / katrienbaerts.com / sergekakudji.com / kathedraalkoor.be / manteliusensemble.be / incantatio.be / procantione.com / claricantus.be