cultuurcentrum Hasselt

La serenata

Pieter Embrechts, Noémie Schellens & Maarten Vandenbemden
wo 22 mrt 2023 - 20.00 u
wo 22 mrt 2023
20.00 u
  • wo 22 mrt 2023
    20.00 u
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In het zuiden van Italië wordt tot op heden de traditie van de ‘Serenata’ in ere gehouden: de avond voor het huwelijk begeeft de bruidegom zich met gevolg én gitaar naar het huis van de aanstaande bruid om onder het balkon de liefde en het leven te bezingen.

Waarom moet altijd de man deze serenade brengen? Is dat nog wel van deze tijd? Zeker niet als er een weergaloze operadiva als de oor- en oogverblindende sopraan Noémie Schellens in de buurt is. Waarom is een heel gevolg muzikanten nodig als er een wonder van een gitarist zoals Maarten Vandenbemden op het podium staat? Zanger, acteur en rasverteller Pieter Embrechts is de bard van dienst met prachtige liefdesgedichten, verhalen en songs over de lenige liefde. Van Hugo Claus tot Toon Tellegen en van Judith Herzberg tot Herman Brusselmans.

Samen brengt dit trio muzikanten La Serenata, serenades van onder de Napolitaanse zon tot in de geurige tuinen van Aranjuez, van de meeslepende opera-aria's van Vincenzo Bellini tot de nostalgische klankwereld van Reynaldo Hahn.

Kom je laven aan een poëzie- en operaconcert waarin de liefde, in al zijn grillen en gedaanten, bezongen wordt.

credits

verteller & muzikant Pieter Embrechts / sopraan Noémie Schellens / gitaar Maarten Vandenbemden / © Koen Broos
noemieschellens.com / duoadentro.be