cultuurcentrum Hasselt

EXIT (8+)

Circumstances / Piet Van Dycke
za 18 feb 2023 - zo 19 feb 2023
za 18 feb 2023
-
zo 19 feb 2023

In een grote, indrukwekkende installatie met draaiende muur en zwevende deuren bewegen vier figuren in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze arriveren en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met het risico!

We bewegen ons als mens altijd voort. Maar wat als je altijd onderweg bent en nooit ergens kan thuiskomen? Wat met de spanning tussen individu en groep? EXIT is een spannende, uitdagende en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging en acrobatie samenvloeien.

Circumstances is het gezelschap van Piet Van Dycke. Hij studeerde af als choreograaf in Tilburg en werd onlangs verkozen tot ‘meest beloftevolle maker’. Hij is actief bij fABULEUS en Cie Woest, maar we kennen hem ook van Zozoöfzo (CCHA, 2020) en Dummies (Krokus aka Zonnebloemfestival, 2021) door Collectief dOFt. 

 

onderdeel van
Krokusfestival

credits

concept & choreografie Piet Van Dycke / performers Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner & Will Blenkin / muziek Bastiaan van Vuuren / dramaturgie Marie Peeters / installatie Arjan Kruidhof & Arjen Schoneveld / coproductie Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt, HET LAB Hasselt, Circ’uit, Miramiro & Cirklabo / © Will Blenkin
circumstances.be