Lola Bogaert & Anouk Van Kolfschoten – De vogelkoning

residentie: 01-05 aug 2022
ma 1 aug 2022 - vr 5 aug 2022
ma 1 aug 2022
-
vr 5 aug 2022
  • ma 1 aug 2022
    -
    vr 5 aug 2022
    HET LAB
    HET LAB

projectomschrijving
Stel je voor:
je ziet een grote tafel. Als je goed kijkt, zie je dat er op de tafel een andere, kleine, wereld opgebouwd wordt. Een wereld die wordt gemaakt van normale dagelijkse dingen en tóch is er iets speciaals aan. Flesdoppen worden vijvers en luciferdoosjes worden huizen. Je schuift naar het puntje van je stoel en laat je meevoeren met het verhaal van de vogelkoning.

In het boek De samenspraak van de vogels van de Perzische dichter Farid ud-Din Attar komen alle vogels van de wereld samen om een leider te kiezen. Ze moeten zeven valleien doorkruisen om hun nieuw gekozen leider te kunnen aanschouwen. Een avontuurlijke groep vogels besluit samen te vertrekken, ondanks de voorspelling dat het een barre tocht zal zijn…

Tijdens hun residentie in HET LAB zullen Lola en Anouk maquettes bouwen, schetsen maken, boren, zagen, knippen, naaien en verven. Hun gesprekken vinden plaats in hout, textiel, karton en papier. Ze willen verdwalen in het universum van vorm en zoeken naar een beeldtaal die grenzen overstijgt.

Vallei na vallei ontvouwt zich, 
een wereld in een wereld in een wereld toont zich aan jou. 
Als een ui die geschild wordt zonder dat je tranen krijgt. 
De vogels gaan op reis en jij mag mee.

Meer informatie over Lola Bogaert & Anouk Van Kolfschoten kan je hier lezen.