residentie: 10-28 januari 2022

tout petit - Niet vallen
ma 10 jan 2022 - vr 28 jan 2022
ma 10 jan 2022
-
vr 28 jan 2022
  • ma 10 jan 2022
    -
    vr 28 jan 2022
    HET LAB

Vliegen. Zweven. Vallen. 

Niet vallen is een zeer energieke voorstelling waarin drie dansers proberen te ontsnappen aan de zwaartekracht. Ze vliegen door de ruimte en maken grootse sprongen. In dialoog met een film ontstaat er een sfeer waarbinnen alles mogelijk lijkt. The sky is the limit.

Niet vallen is een filmisch dansproject waarbij een fascinerende wisselwerking ontstaat dus filmbeelden en de dansers op podium.  Aan het einde van de voorstelling mag het publiek ook zelf door de lucht zweven. 

tout petit is een dansgezelschap dat creëert vanuit Leuven en Hasselt. De choreografen Ciska Vanhoyland en Lies Cuyvers creëerden eerder vijf straffe dansvoorstellingen voor jong publiek: DRRRAAI, luid, licht!, Schots en scheef en Kom mee, Leon!. Daarmee toert het gezelschap internationaal.

Tijdens deze residentie gaan Ciska en Lies met de drie dansers verder aan de slag voor de creatie van dansmateriaal. Het doel van deze drie weken in HET LAB is om samen bewegingsmateriaal rond vliegen, zweven en vallen en de scenografische elementen te onderzoeken. Ciska zal in deze periode ook werken aan de muziek.

De voorstelling zelf gaat in première tijdens Krokusfestival 2022.

Meer informatie over tout petit kan je hier lezen.

credits