cultuurcentrum Hasselt

residentie: 08-19 november 2021

WIThWIT - De Grote zwarte Vogel (GZW)
ma 8 nov 2021 - vr 19 nov 2021
ma 8 nov 2021
-
vr 19 nov 2021
  • ma 8 nov 2021
    -
    vr 19 nov 2021
    HET LAB

projectomschrijving
Voor alle kinderen 8+
De grote zwarte vogel is een verhaal dat nog verzonnen moet worden. Samen met de fantasie van de kinderen ontvouwt er zich een nieuwe vertelling, stukje bij beetje, fragment per fragment. Niemand kent het verhaal en toch is het er.  De grote zwarte vogel vliegt verder de leegte in. Heeft iemand hem al gezien? Vertel en vlieg je mee?

Door de fantasie van de kinderen aan te spreken, mee te nemen en te volgen, ontvouwt er zich een nieuw fragment. Zo komen er uit de eigen verwondering nieuwe personages, wonderlijke locaties, plotse wendingen en wonderbaarlijke fantasiewerelden voort. WITHWIT begeleidt deze vertellingen met spannende objecten, geluidskastjes en schaduwspel.

Het vertelproject bestaat uit de vertelling met improvisatie van het publiek, een beeldende workshop over het verhaal en een nagesprek.

Tijdens deze residentie is het de eerste maal dat WIThWIT met de hele groep samenkomt. Ze overlopen en bepalen de grote verhaallijnen en ankerpunten waarop de van de improvisatie gebouwd kan worden. Zowel op vlak van tekst, beeld en muziek.

Tijdens de tweede week worden verschillende elementen samen gebracht. Ze kijken wat de interactie is tussen verhaal fragment, geluid en beeld. Hoe versterken ze elkaar? Wanneer is het beter hen afzonderlijk in te zetten? Wat prikkelt de fantasie het meest? Wat worden de ankerpunten van de vertelling?

Meer informatie over WIThWIT kan je hier lezen.

onderdeel van

credits

© WIThWIT
withwit.be/nl