VUUR.

Lily Maisky, piano & Sevak Avanesyan, cello
zo 24 apr 2022 - 11.00 u
zo 24 apr 2022
11.00 u
  • zo 24 apr 2022
    11.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Lily Maisky, dochter van de beroemde cellist Mischa Maisky, en Sevak Avanesyan brengen een opwindend en vurig programma dat niet alleen bestaat uit topwerken uit het rijke wereldrepertoire voor cello en piano, zoals Le grand tango van Piazzolla, maar ook uit een aantal prachtige transcripties. 

Zo werden de Popular Spanish songs van Manuel de Falla oorspronkelijk geschreven voor piano en zang. De muziek wordt op verschillende instrumenten gespeeld en hier wordt het vocale luik op briljante wijze vervangen door de cello. De uiterst virtuoze werken van Pablo de Sarasate, zoals het zelden op cello uitgevoerde Zigeunerweisen, tillen het geheel op naar pracht, passie en verscheidenheid die je ongetwijfeld naar méér zullen doen verlangen.

De Armeense cellist Sevak Avanesyan (zie ook Salon Libeer op zondag 27 maart 2022) is een bijzonder virtuoze en uitzonderlijke muzikant. Echt één van de aankomende topcellisten van deze generatie! Lily Maisky zelf concerteert regelmatig met wereldsterren als Janine Jansen, Renaud Capuçon, Martha Argerich en uiteraard met haar vader Mischa en broer Sacha.

Kortom: een zondagochtend die we van harte, spaarzaam als we zijn op dit woord, aanbevelen! 

onderdeel van
De nieuwe reeks

credits

piano Lily Maisky / cello (Mateo Goffriller, 1689) Sevak Avanesyan / © Andrej Grilc
facebook.com/lilymaisky & sevakavanesyan.com