Over gedragsecologie

ZondagGasten #10 - Hans Van Dyck
zo 14 nov 2021 - 14.30 u
zo 14 nov 2021
14.30 u
  • zo 14 nov 2021
    14.30 u
    parketzaal 2
    Geweest

ZondagGasten. Een talkshow, een gesprek over mens en maatschappij. Gastheer Guido Wevers vraagt zijn gasten om hun licht te laten schijnen op wat ons in de wereld met elkaar verbindt of van elkaar scheidt. Vaak is er een cultureel of maatschappelijk relevant onderwerp en soms wordt er gelinkt aan een evenement in CCHA. Wie zijn de sprekers? Mensen met een verhaal: opiniemakers, schrijvers, wetenschappers, kunstenaars, gewone en ongewone mensen uit Hasselt en de verre omgeving.

Hans Van Dyck is bioloog. En een zeer gewaardeerd spreker. Als professor gedragsecologie aan de universiteit van Louvain-la-Neuve doceert hij geanimeerd over het veelvormige leven, of de biodiversiteit. Om inzicht te krijgen in de veranderingen die verstedelijking met zich meebrengt is het belangrijk om de langetermijngevolgen voor ecosystemen te kunnen inschatten en erop te kunnen anticiperen. 

België is met 380 inwoners per vierkante kilometer één van de meest verstedelijkte landen van Europa. En wereldwijd is er nog geen betonstop in zicht: verstedelijking zal volgens schattingen verdriedubbelen tegen 2030. 

Zopas publiceerde Hans Van Dyck - de broer van acteur Tom Van Dyck - een nieuw boek met als titel Het orakel van de bosnimf, over wat vlinders ons vertellen over snelle klimaatverandering.Benieuwd hoe moderator Guido Wevers deze (zorgwekkende) inzichten tot bij het grote publiek loodst. 

onderdeel van
ZondagGasten

credits

gastheer Guido Wevers / gast Hans Van Dyck / muziek Conrad Nuyts & Mayte Levensbach / © Hervé Debaene & Miel Noelanders/PHOGMography