cultuurcentrum Hasselt

In de coulissen

Sofie Palmers
wo 24 nov 2021 - 20.00 u - 21.15 u
wo 24 nov 2021
20.00 u - 21.15 u
  • wo 24 nov 2021
    20.00 u - 21.15 u
    concert- & theaterzaal

Met Sofie gaat alles prima. Echt waar! Ze heeft veel bereikt, zowel op als naast het podium. Ze is goed bezig. Maar toch… je moest eens in haar hoofd kunnen kijken. Een overgevoelige workaholic, full-time people pleaser en immer onzeker. Maar nu is het tijd voor de waarheid. 

Een jaar lang schreef Sofie al haar zorgen van zich af tot enkel die waarheid overblijft.En dat is het materiaal geworden voor deze lichte voorstelling met een donker kantje, het beste van het slechtste! Vastberaden zich open en bloot te tonen met al haar getwijfel en gestuntel. Vastberaden ook zich niet meer te verstoppen achter de schaduw van een ander. In een mix van stand-up, theater en filosofie én met een flinke streep muziek haalt Sofie alles uit de kast om je een glimlach te bezorgen. 

In de coulissen biedt troost, herkenning en af en toe een flinke smartlap of wereldhit. Het is een pleidooi voor mildheid. We modderen immers allemaal maar wat aan… Verheug je samen met ons op deze theatrale mix van grote mislukkingen, diepe gedachten en filosofische inzichten - of het gebrek daaraan…

Sofie Palmers is geen vreemden in CCHA. Je kon haar bewonderen aan de zijde van Sien Eggers in L’étude (nu slaat de chaos toe) (CCHA, 2017) en Den beer heeft mij gezien (CCHA, 2020). Op het scherm was ze te zien in o.a. De helaasheid der dingen, Zuidflank, Safety first en Callboys.

credits

van & met Sofie Palmers / dramaturgisch advies Louise Van den Eede / coach Scarlet Tummers / lichtontwerp & scenografie Saskia Louwaard / muzikaal advies Ephraïm Cielen / kostuum Joëlle Meerbergen / in samenwerking met Arenbergschouwburg Antwerpen, KVS Brussel, 30CC Leuven, HET LAB, ARSENAAL/LAZARUS, Matterhorn, CC Puurs & Bigger Ting / met dank aan Katrien Pierlet, Jessa Wildemeersch & Nele Van den Broeck / © Karen Van der Biest & Anoek Luyten
sofiepalmers.com