The Colorist Orchestra & Emilíana Torrini

do 19 mei 2022 - 20.00 u
do 19 mei 2022
20.00 u
  • do 19 mei 2022
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

The Colorist Orchestra is het bijzondere muziekproject van Aarich Jespers (o.a. Zita Swoon, Melanie De Biasio) en Kobe Proesmans (o.a. Gabriel Rios, El Tattoo Del Tigre), beiden slagwerkmuzikant en instrumentenbouwer met een gedeelde liefde voor muziek die buiten de lijntjes kleurt.

Keer op keer duiken ze met The Colorist Orchestra in het repertoire van singer-songwriters waarmee ze een grote affiniteit voelen. In overleg met de invité ‘herkleuren’ ze diens songs naar het eigenzinnige en eclectische instrumentarium dat het 8-koppige orkest zo typeert. Dat resulteerde de voorbije jaren in een aantal bezielde en verbluffende concerten op tal van podia in binnen- én buitenland.

Na de Braziliaanse Cibelle, de Zweeds-Japanse Sumie Nagano, de Ierse Lisa Hannigan, de Amerikaan Howe Gelb en Gabriel Rios (CCHA, 2020) werken ze nu opnieuw samen de IJslandse Emilíana Torrini (CCHA, 2015). Je kent haar ongetwijfeld nog van de hit Jungle drum. Naast een uitgebreid eigen repertoire schreef ze ook eigenzinnige songs voor o.a. Kylie Minogue. 

Die samenwerking van toen smaakt(e) duidelijk naar meer: eerst verscheen er een album (met 9 herwerkingen van nummers van Emíliana Torrini én 2 nieuwe gezamenlijke composities), dan volgde er een tour doorheen Europa, en nu volgt er een nieuwe samenwerking, mét nieuw album. Een nieuwe Europese tournee is gepland voor het najaar van 2022, maar wordt voorafgegaan door 2 concerten in de lente, waaronder… CCHA!

“**** Een briljant, uitdagend en inventief concert.” KnackFocus, 27 oktober 2015

**** Roenketoenk-toeketoenk. Op de beat van de jungle drum lieten The Colorist Orchestra en Torrini de songs voortdurend van kleur verschieten. Als verdwalen in een kleurboek.

De Morgen, 27 oktober 2015

credits

zang Emilíana Torrini / houten drums & orchestrale percussie Kobe Proesmans / flapamba, anklung, spaak & melodische percussie Aarich Jespers / melodische percussie & gehamerde mbar Sep François / vleugelpiano, prepared piano & keys Wim de Busser / contrabas & elektrische bas Tim Vandenbergh / basklarinet, stenen, spiegels, glazen kommen & electronica Gerrit Valckenaers / viool Jeroen Baert / altviool Karel Coninx / © Aarich Jespers & Yvo Zels
thecoloristorchestra.com