Admiral Freebee

wo 27 apr 2022 - 20.00 u
wo 27 apr 2022
20.00 u
  • wo 27 apr 2022
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

Verwacht je bij Admiral Freebee - de charismatische baard die ons classics als Rags ’n run, Einstein brain en Nothing else to do schonk - een partij stemmige akoestische of scheurende elektrische gitaren? Dan was je des te meer verrast door de recente single No ordinary moments: een filmisch pareltje dat zich onderdompelt in breed uitwaaierende toetsenpartijen. 

Admiral Freebee brak door na zijn deelname aan Humo's Rock Rally, editie 2000. Nu dik 20 jaar later en 5 jaar na Wake up and dream is hij zowaar helemaal terug! But not as we know him. Een vervelende armblessure - de huisarts was formeel: té hard gerockt - dwong Tom Van Laere zijn gitaar tijdelijk aan de wilgen te hangen. Aldus stortte de Admiraal zich op ergonomisch verantwoorde keyboards, drumcomputers en allerhande elektronica.

No ordinary moments - met een intrigerende videoclip van Rinus Van de Velde - doet alvast het beste vermoeden. Het is dan ook reikhalzend uitkijken naar het nieuwe album The gardener, waaraan met engelengeduld is gesleuteld met behulp van goed volk als Jasper Maekelberg (Faces On TV), Joris Caluwaerts (STUFF.) en Mario Goossens (Triggerfinger).

"**** Het gebeurt niet vaak dat we in de handen klappen bij een dubbelelpee, maar voor Admiral Freebee maken we graag een uitzondering." Humo, 25 oktober 2021

**** De admiraal gooit het roer om... en het werkt.

De Standaard, 27 oktober 2021

credits

zang Tom Van Laere / toetsen & elektronica Senne Guns / © Rinus Van de Velde
admiralfreebee.be