cultuurcentrum Hasselt

Het mysterie van de grote mensen (6+)

dakzonderhuis/STIP
za 9 okt 2021 - 15.00 u - 16.00 u
za 9 okt 2021
15.00 u - 16.00 u
  • za 9 okt 2021
    15.00 u - 16.00 u
    CCHA - kleine theaterzaal

De één verzamelt voetbalplaatjes, de ander schelpen. Maar Jo heeft een andere fascinatie: hij verzamelt volwassenen en stopt ze in een schoenendoos. Door ze te begluren probeert hij al hun geheimen te ontrafelen. 

Jo spiekt dag en nacht door de gaatjes van zijn schoenendoos naar de grote mensen om erachter te komen wat hun geheimen zijn. Maar Jo’s volwassenen zijn bepaald geen makkelijke huisdieren. 

Af en toe, als Jo even niet oplet, ontsnapt er zelfs eentje uit zijn schoenendoos. Wat in de voorstelling begint met Jo en z’n doos, transformeert tot een fantasierijk schouwspel waarbij volwassenen in alle hoeken verschijnen en verdwijnen... Lukt het Jo om zijn grote mensen in toom te houden?

Dakzonderhuis is een jong, beloftevol Nederlands theatercollectief dat geboeid is door mysteries voor jong en oud. Het mysterie van de grote mensen speelde met groot succes op festival De Parade in Amsterdam en reist dit najaar verder door heel Nederland, maar deze spetterende voorstelling over het leven van volwassenen komt gelukkig ook bij ons langs! 

credits

concept & tekst Jelle Hoekstra, Machiel Rodenburg & Sara de Monchy / regie Sara de Monchy / spel Jelle Hoekstra, Machiel Rodenburg, Semna Segal & Peter Boven / scenografie Eva Koopmans / kostuums Akelei Loos / techniek Tycho van Iwaarden / beeld Lonneke van der Palen (fotografie), Olivier Jehee (styling), Curly x Straight (vormgeving) / productie STIP theaterproducties / © Lonneke van der Palen & Sanne Peper
stiponstage.nl