cultuurcentrum Hasselt

Pak de poen!

Compagnie Barbarie
vr 13 mei 2022
vr 13 mei 2022

Pak de poen: de meest hebzuchtige show van het jaar komt naar je toe! Verwacht je aan een spetterende show met grootse prijzen, waanzinnige opdrachten en uitdagende vraagstukken waarin kinderen zelf bepalen hoe ver ze gaan om te krijgen wat ze willen. 

In Pak de poen! krijgen kinderen een inzicht in de binnenkant van ons kapitalistisch systeem en wordt de vanzelfsprekendheid hiervan in vraag gesteld. Is groei eindig of een doel op zich? Hoe moeilijk is delen eigenlijk echt? Waar ligt de grens tussen naar iets verlangen en hebzucht? Is méér per definitie altijd beter? En wanneer is er genoeg geld voor iedereen? 

Kinderen bewust leren maken van de waarde van geld is geen simpele opdracht. We willen ze verantwoordelijkheid aanleren en hen doen beseffen dat alles een prijs heeft. Anderzijds vertellen we hen dat niet alles te koop is én dat wat er echt toe doet, onbetaalbaar is. 

“Het einde van het kapitalisme is nabij!” Zo wordt gezegd, gehoopt, gevreesd. Dus kom graaien, grijpen en hebben hebben hebben, zolang het nog kan! 

de makers
Compagnie barbarie is een theatercollectief bestaande uit zeven vrouwen die allen aan het RITS in Brussel studeerden. Hun focus wordt gelegd op bestaande clichés en het doorprikken van vooroordelen. Hun producties verruimen het blikveld van de toeschouwer en brengen scheuren aan in bestaande vooringenomenheden. Met hun eigen specifieke beeldtaal, visualiteit en humor creëren zij bijzondere voorstellingen voor jong en oud. Bij ons stonden ze al met de producties Modders (2017) en Wa wilder man (2018). 

theater / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

spel Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes & Sarah Vangeel / regie Karolien De Bleser / scenografie Michiel Van Cauwelaert / vormgeving Viviane van der Poel / kostuums Leila Boukhalfa / geluidsontwerp Saul Mombaerts, Jannes Dierynck & Koen De Wilde / grafisch ontwerp Nick Mattan / coproductie De Studio, BRONKS & PerPodium / met dank aan Needcompany & beeldsmederij DE MAAN 
compagniebarbarie.be