cultuurcentrum Hasselt

,ROSA.

TG Vagevuur & Brussels Experimental
do 18 nov 2021 - 13.30 u - 15.00 u
do 18 nov 2021
13.30 u - 15.00 u
  • do 18 nov 2021
    13.30 u - 15.00 u
    concert- & theaterzaal

We bevinden ons in het jaar 1919: de Grote Oorlog is eindelijk voorbij en een kleine vrouw spreekt vanop een omgekeerde kist de menigte toe op de Potsdamerplatz in Berlijn. Iedereen blijft staan om te luisteren naar de manke, joodse immigrante die spreekt over hoop, democratie en vrede en die tegelijkertijd ook vloekt op onrechtvaardigheid. Enkele weken later wordt haar levenloze lichaam uit het Landwehrkanaal gevist… 

Een pianiste, een zangeres, een actrice en een vrouwenkoor brengen het levensverhaal van een bijzondere figuur: Rosa Luxemburg, vanop de brug boven het Landwehrkanaal, daar waar het eindigde. Met de woorden van Rosa zelf en met de spanning van een detectiveverhaal brengen ze een voorstelling over idealen, over hoe je de gevolgen moet dragen van bepaalde keuzes die je maakt, over woelige tijden maar vooral over hoop en het geloof in een betere toekomst. 

Hoe ver kan je gaan in het verdedigen van je idealen? Dat is de vraag die TG Vagevuur zich stelt in deze voorstelling, waarvoor ze samenwerken met Brussels Experimental. Met sterk acteursspel, live muziek en een monumentaal decor belooft deze voorstelling een bijzondere ervaring te worden. Laat je verwonderen door dit bijzondere verhaal over een vrouw die tot de dood bleef vechten voor haar idealen. 

de makers
TG Vagevuur is een muziektheatergezelschap dat werkt met tijdelijke collectieven van unieke en eigenzinnige kunstenaars. Artistiek leider Koen Boesman en huiscomponist Peter Spaepen gaan steeds op zoek naar relevante thema’s, gebracht a.d.h.v. nieuwe teksten en composities. Ze werken voor deze voorstelling samen met Brussels Experimental, een groep enthousiaste en avontuurlijke musici uit Brussel die graag meewerken aan theatervoorstellingen. 

muziektheater / max. 250 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

concept Koen Boesman & Peter Spaepen / regie Koen Boesman / spel Iris Van Cauwenbergh, Aline Goffin & Elisabeth De Loore / muziek Peter Spaepen / zang Brussels Experimental o.l.v. Floris Lammens / decor Ief Spincemaille / kostuums Jana Roos / coaching Johan Heldenbergh & Sybrand Van der Werf / coproductie HET LAB / © Sien Verstraten
tgvagevuur.be & brusselsexperimental.com