cultuurcentrum Hasselt

De gemoederen

Het Kwartier/Mariën en von Winckelmann i.s.m. De Studio
di 9 nov 2021 - 13.30 u - 14.30 u
di 9 nov 2021
13.30 u - 14.30 u
  • di 9 nov 2021
    13.30 u - 14.30 u
    CCHA - kleine theaterzaal

Een vrouw wordt vermoord, een man beschuldigd. Maar daar blijft het niet bij. Het regent klachten! Rond de tafel zitten zes mannen. Zij moeten maatregelen nemen en daarbij denken aan wat het beste is voor de samenleving. 

De gemoederen is een stuk over een kamer vol mannen die het te zeggen hebben en over  “losbandige” vrouwen die naar een eiland worden verbannen. Een voorstelling in het brandpunt van onze tijd: over machtsmisbruik, bureaucratie, sociaal onrecht en giftige man-vrouwverhoudingen die samenkomen in dit dystopische verhaal, geïnspireerd op waargebeurde feiten. Met een flinke dosis humor én een flinke dosis girlpower!

de makers
Het Kwartier maakt verrassende en relevante voorstellingen voor kinderen, jongeren én volwassenen. Geleid door nieuwsgierigheid en maatschappelijke interesse zoekt het Kwartier naar interessante én relevante onderwerpen. Ze waren bij ons al eerder te gast met de schoolvoorstellingen Het puin van Eden (CCHA, 2019) en The wetsuitman (CCHA, 2019). Regisseur Carl von Winckelmann en schrijver Freek Mariën van Het Kwartier slaan voor De gemoederen de handen in elkaar met de straffe actrices van Compagnie De Kolifokkers, een verzameling makers, spelers, schrijvers en vormgevers die samen theater maken. 

theater / max. 250 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

regie Carl von Winckelmann / tekst Freek Mariën / spel Louise Bergez, Anna Carlier, Indra De Bruyn, Femke Platteau, Eleonore Van Godtsenhoven & Soraya van Welsenis / kostuums & decor Lotte Boonstra / dramaturgie Ruth Mariën / coproductie Perpodium, Cie Cecilie, NTGent, CC Brugge, De Warande & 30CC / met de steun van de Belgische Federale Overheid, Literatuur Vlaanderen & Stad Leuven / © Yuri Van der Hoeven
hetkwartier.be