cultuurcentrum Hasselt

residentie: 31 mei-11 juni 2021

Zoë Demoustier, Anna Bentivegna & Ayrton Fraenk – Wat was en wat nu?
ma 31 mei 2021 - vr 11 jun 2021
ma 31 mei 2021
-
vr 11 jun 2021
  • ma 31 mei 2021
    -
    vr 11 jun 2021
    HET LAB

projectomschrijving
Waarom is alles zoals het is? En wat was er eigenlijk voordat alles er was? Zal het er straks nog zijn of is er dan alleen nog maar niets? Wat was en wat nu? wordt een beeldende, fysieke voorstelling voor 8+ over het ontstaan van... nouja... alles.

Met een knal creëren Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk een wereld die zich tussen ergens en nergens bevindt. Ze onderzoeken licht en donker, oud en nieuw, chaos en orde, iets en niets. Tussen wetenschap en verhalen gaan ze op zoek naar het begin en het einde. Laat je verwonderen door het mysterie dat ons omringt.

De residentie in Hasselt wordt het startpunt van de nieuwe creatie Wat was en wat nu?. Ze willen de twee weken gebruiken om zich te verdiepen in de thematiek van de voorstelling: het begin en het einde van het heelal, vanuit verschillende perspectieven (wetenschap, religie, filosofie...).

Ze gaan in gesprek met  experts en makers die affiniteit hebben met de thematiek en ontmoeten er voor het eerst hun artistieke ploeg op de vloer. Ze zien de periode als een labo aan 'input van materiaal' en het ontdekken van vormen, geluiden en bewegingen die de basis zullen vormen van de creatie.

Meer informatie over Zoë Demoustier, Anna Bentivegna en Ayrton Fraenk kan je hier lezen.

onderdeel van

credits

© Tom Herbots, Sam Scheuermann & Laurien Riha