residentie: 31 mei-11 juni 2021
-
ma 31 mei 2021-vr 11 jun 2021HET LAB
biografie
Zoë Demoustier is choreograaf en performer. Ze studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waar ze in 2017 haar diploma behaalde aan de Mime opleiding. Nadien studeerde ze regie aan het RITCS en momenteel rond ze een master Culturele studies af aan de KUL. Ze startte haar traject bij kabinet K en fABULEUS. De voorbije jaren werkte ze met/voor Michiel Vandevelde, Alma Söderberg, Ultima Vez, kabinet K en Iris Bouche/Opera Ballet Vlaanderen en aan kortlopende projecten met BRONKS, Kopergietery, OKAN en Passerelle. Zoë performt dikwijls in haar eigen creaties en wekt naast professionele performers met kinderen/jongeren en kwetsbare groepen.
Anna Bentivegna is performer en theatermaker. Ze studeerde in 2017 af van de Mime-opleiding aan de AHK in Amsterdam. Na haar opleiding maakte ze samen met Zoe Demoustier en Ayrton Fraenk, onder de vleugels van fABULEUS de familievoorstelling nesten. Ze zal binnenkort te zien zijn in Hotel Hierwaardaar, een familievoorstelling van De Dansers en Het Filiaal.
Ayrton Fraenk is een fysieke performer/theatermaker en studeerde in 2017 af aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Na de opleiding speelde hij in uiteenlopende voorstellingen als DRIE (MAAS & BonteHond) en How to build a Universe (Davy Pieters/Theater Rotterdam). In januari 2018 regisseerde hij samen met Jantien Fick de jongerenvoorstelling AN ANNE, die in première ging in Berlijn in het kader van Theater Na de Dam. In 2019 speelde Ayrton in de voorstelling nesten die hij samen met Anna Bentivegna en Zoe Demoustier maakte bij fABULEUS.
projectomschrijving
Waarom is alles zoals het is? En wat was er eigenlijk voordat alles er was? Zal het er straks nog zijn of is er dan alleen nog maar niets? Wat was en wat nu? wordt een beeldende, fysieke voorstelling voor 8+ over het ontstaan van... nouja... alles.
Met een knal creëren Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk een wereld die zich tussen ergens en nergens bevindt. Ze onderzoeken licht en donker, oud en nieuw, chaos en orde, iets en niets. Tussen wetenschap en verhalen gaan ze op zoek naar het begin en het einde. Laat je verwonderen door het mysterie dat ons omringt.
De residentie in Hasselt wordt het startpunt van de nieuwe creatie Wat was en wat nu?. Ze willen de twee weken gebruiken om zich te verdiepen in de thematiek van de voorstelling: het begin en het einde van het heelal, vanuit verschillende perspectieven (wetenschap, religie, filosofie...).
Ze gaan in gesprek met experts en makers die affiniteit hebben met de thematiek en ontmoeten er voor het eerst hun artistieke ploeg op de vloer. Ze zien de periode als een labo aan 'input van materiaal' en het ontdekken van vormen, geluiden en bewegingen die de basis zullen vormen van de creatie.

credits
© Tom Herbots