residentie: 26 april-14 mei 2021
-
ma 26 apr 2021-vr 14 mei 2021HET LAB
biografie
Adams Mensah is filmmaker, theatermaker, regisseur, acteur en danser. Zijn werk gaat uit van een autobiografisch perspectief. Met doorleefde verhalen roept Mensah verschillende vragen en reflecties op. Hij focust op onderwerpen als migratie, noord-zuid, religie/spirituele-wetenschap, bi-culturele roots, ouder-kind relaties, familie, bureaucratie en gaat in gesprek met ‘de ander’ over verwachtingen en dromen. De laatste jaren zet Mensah zich ook actief in voor het begeleiden van jonge/nieuwe makers en beweegt hij zich in het (kunst)onderwijsveld via gastlezingen, workshops en artist talks.
Joffrey Anane is een multidisciplinaire kunstenaar met professionele ervaring als danser, choreograaf, acteur en theatermaker. Hij danste bij Let’s Go Urban en groeide al snel door naar het productieteam onder leiding van verschillende topdocenten uit de Belgische danswereld oa. Ish Ait Hamou, Yves Ruth, Yannick D’haese en Bruce Blanchard. Joffrey maakt deel uit van de Young Kingz met oa. Malik Abdul (So You Think You Can Dance) en Youssef El Kaouiakibi. Hij is ook lid van het collectief Osei Bantu dat wil inspireren met dans, deejaying, muziek, kunst en gesproken woord. Daarnaast doet hij mee aan battles en is hij te zien in Aangenaam Ik Ben Is, U.F.O, Malcom X, Come on Feet, Disney’s Beauty And The Beast en als dancer binnen het programma De Slimste Mens.
projectomschrijving
Wat doet het met je om als zwarte jongen in een wit gezin op te groeien? Wat is het beeld van een zwarte man in een westerse wereld? Via een persoonlijk verhaal willen Adams en Joffrey onderzoeken wat migratie en het opgroeien in een pleeggezin van een andere cultuur met een persoon doet.
Anane wordt een toegankelijke, maar kritische multi-disciplinaire project met film, dans en theater over een jongen die terug in zijn verleden graaft om zijn heden te begrijpen en vooruit te kunnen gaan.
Een voorstelling dat een door een compleet en geschakeerd beeld leidt tot verdieping van inzichten over migratie en mondiale thema’s. Een verhaal dat niet alleen lokaal bestemd is maar herkenbaar is in verschillende contexten.
De voorstelling zal toegankelijk zijn voor 14+ en kan gepaard gaan met een dialoog tussen maker(s) en publiek om een pedagogische meerwaarde aan te bieden.