cultuurcentrum Hasselt

De rattenvanger

Ida Van Dril & Michiel Schreuders
di 25 mei 2021
di 25 mei 2021

Luca woont aan de rand van Hamelen. Van afgedankt afval maakt hij de mooiste dingen, waar muziek uit komt. Van een stuk oud ijzer maakt hij een magische fluit en van zodra hij daarop speelt, verzamelen alle ratten zich om te luisteren. 

Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Dus alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en een schone stad, wie wil dat nu niet? Hamelen is geweldig. Zolang je maar niet klaagt. 

Op een avond wordt er op de deur van Snijder geklopt. Als hij opendoet staart hij in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint... 

De rattenvanger wordt verteld door schoonmaakster Adelien, met live muziek, poppenspel en heel veel humor. Het is een spannend en magisch sprookje over moed, verleiding en anders durven te zijn. 

de makers
Als maker en speler van haar eigen voorstellingen specialiseert Ida van Dril zich in het vertellen van verhalen, waarbij gedachten en emoties hoorbaar worden middels poppen en objecten. Dit alles, in een decor dat de fantasie prikkelt en tot de verbeelding spreekt. Hilarische momenten worden afgewisseld met ontroering. 

Dit is haar tweede samenwerking met muzikant Michiel Schreuders. Samen maakten ze al Joris en de draak waarvoor ze het Gouden Eitje voor de beste familievoorstelling wonnen en zo’n 250 voorstellingen van speelden in zowel Nederland als België.

theater - muziek / max. 120 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

regie Fred Delfgaauw / spel Ida van Dril / muziek & composities Michiel Schreuders / © Tanja van Rooden
idavandril.nl