cultuurcentrum Hasselt

speelt TIRADE #4, BELGARIJE

Stijn Meuris
vr 5 mrt 2021 - 20.00 u - 21.30 u
vr 5 mrt 2021
20.00 u - 21.30 u
  • vr 5 mrt 2021
    20.00 u - 21.30 u
    concert- & theaterzaal

Na drie zeer ge(s)laagde voorstellingen, inclusief uitzending op Canvas, én een jaartje pauze komt Stijn Meuris deze winter met de vierde editie van TIRADE. Op eenvoudig verzoek, maar ook omdat de politieke en maatschappelijke actualiteit (alweer) van geen ophouden weet. En Stijn evenmin. Wat had je verwacht?

Met bravoure, veel verse verhalen en een eigenzinnige kijk op de dingen, vol scherpe humor en rake observaties, fulmineert en analyseert Stijn Meuris in BELGARIJE de stand én de stilstand van het land. 

Dat er gelachen kan worden is een feit. Dat er desgevallend geweend mag worden eveneens. Met een spitante verbaliteit, onverwachte wendingen en grappige anekdotes geeft ook deze TIRADE een verrassende inkijk in wat er op politiek vlak fout loopt in dit kleine maar o zo complexe tochtgat aan de Noordzee.

TIRADE #4, BELGARIJE is géén stand-up comedy as you know it. Geen vrijblijvende moppentapperij en geen gratuite aaneenschakeling van dijenkletsers. Wél een wervelende conference waarin Meuris het publiek én zichzelf een spiegel voorhoudt. Relevant, raak en broodnodig.

**** Nu Michael Van Peel stopt met zijn eindejaarsconferences zou Stijn Meuris de fakkel weleens kunnen overnemen. Mét de allure van een topcomedian.

De Standaard, 7 december 2018

credits

tekst & spel Stijn Meuris / © Renaat Nijs
stijnmeuris.be