cultuurcentrum Hasselt

Het eind van het begin van het einde (8+)

Theater Artemis
za 21 nov 2020 - 19.30 u - 21.00 u
za 21 nov 2020
19.30 u - 21.00 u
  • za 21 nov 2020
    19.30 u - 21.00 u
    concert- & theaterzaal

Onder een dik pak sneeuw zou een voorstelling te zien moeten zijn. Althans, dat zeiden ze bij de kassa toen we de kaartjes kochten. Plotseling dwarrelen er sneeuwvlokjes omhoog en komt er iets tevoorschijn dat lijkt op een lege toneelvloer. Is dit het begin? Is dit het einde? Hallo…?

Deze familievoorstelling start waar normaal alle anderen eindigen: acteurs naar huis en alle spullen in de vrachtwagen. Klaar om door te rijden naar het volgende theater. Maar wat als er ondertussen helemaal geen theaters meer zijn? Of gesloten, omwille van, tja, je weet wel...?

Het eind van het begin van het einde probeert het verhaal terug te draaien. Immers, misschien is precies dat allerlaatste verhaal van maanden geleden nog te redden of is er zelfs een weg terug. 

Wie van jullie helpt er mee? Kortom: zet je schrap voor deze voorstelling in z’n achteruit!

Trek binnen in de wereld van prijswinnend regisseur Jetse Batelaan. Even origineel als grappig rekt hij de grenzen van de fantasie op en maakt hij de verwachtingen bewust niet waar. Precies daardoor voeden zijn voorstellingen onze lach, verbazing en verbeelding!

Krokusfestival 2017: Oorlog, Krokusfestival 2019: Echte vrouwen joggen in regenpak, Krokusfestival 2020: Het dier, het dier en het beestje. Telkens weer een theaterfeest, dus tip: zaterdag 21 november in je agenda aankruisen voor Het eind van het begin van het einde!

"**** De originaliteit van Batelaan is ongeëvenaard, dat laat hij wederom zien. (...) Batelaan zou Batelaan niet zijn als hij het alledaagse niet zou omtoveren tot een bizarre, vervreemdende, hoogst originele theaterervaring." de Volkskrant, 10 februari 2020

**** Vintage Jetse Batelaan. (...) Keer op keer slaagt hij er wonderwel in om te dollen met de wetmatigheden van het toneel, op een manier die zowel volwassenen als kinderen doet duizelen en schateren.

Standaard, 5 oktober 2020

credits

regie Jetse Batelaan / spel Prince K. Appiah, Gina Beuk, Elias De Bruyne, Goele Derick, Joep van der Geest, Lucas van der Vegt & Willemijn Zevenhuijzen / dramaturgie Koen Haagdorens / regie-assistentie Tim Verbeek  / decor- & lichtontwerp Theun Mosk / kostuums Liesbet Swings / coproductie Het Zuidelijk Toneel & hetpaleis / © Diego Franssens
artemis.nl