cultuurcentrum Hasselt

Eclectica

Gwen Cresens Quartet
zo 24 okt 2021 - 11.00 u - 12.00 u
zo 24 okt 2021
11.00 u - 12.00 u
  • zo 24 okt 2021
    11.00 u - 12.00 u
    concert- & theaterzaal

De mooiste muziek ontstaat daar waar de grenzen vervagen. Onze auto is Duits, de TV Koreaans, de koffiebonen Boliviaans en groenten en fruit liefst lokaal. Het ijs komt uit Italië en de Zweedse zetel staat naast de Mechelse kast van de bomma. Alles hoort bij elkaar, ondeelbaar en uniek. Alles is één. Eclectica. Zo sprokkelt accordeonist Gwen Cresens eclectisch zijn materiaal bij elkaar. 

In de muziek, zoals hij ze benadert, is mondialisering een uitgangspunt. Een conditie. Bach, Mozart en Beethoven waren meesterlijke improvisators. De partituur was het uitgangspunt, de muziek ontstond voorbij het papier, vanuit vrijheid en talent. 

Gwen Cresens sluit met zijn nieuw kwartet aan bij deze traditie door in dialoog te gaan met drie jazz-musici van het allerschoonste allooi. Samen brengen ze Cresens’ composities, opwindende interpretaties van Bach en Grieg, filmmuziek van Laurel & Hardy en Braziliaanse dansmuziek uit de vorige eeuw. Accordeon staat centraal, het instrument van vele culturen. Het woord ‘genre’ wordt overbodig. De tango en valse musette loeren benieuwd om de hoek. 

Laat je muzikaal verrassen op het kruispunt van culturen!

programmaboekje

credits

accordeon Gwen Cresens / piano Bart Van Caenegem / contrabas Janos Bruneel / drums Matthias De Waele / © Johan Jacobs
gwencresens.com