cultuurcentrum Hasselt

A canzone 'e Partenope

Bel Ayre Duo
zo 4 okt 2020 - 11.00 u - 12.00 u
zo 4 okt 2020
11.00 u - 12.00 u
  • zo 4 okt 2020
    11.00 u - 12.00 u
    concert- & theaterzaal

Bel Ayre Duo is een opmerkelijke nieuwkomer in het muzieklandschap. Op de muziek valt moeilijk een label te plakken. Laat net dát het perfecte argument zijn om met hen onze avontuurlijke De nieuwe reeks te starten. Leun rustig en veilig achterover naar liedjes die zweven tussen klassiek, jazz en levenslied in. Pretentieloos en recht uit het hart. 

Lieselot De Wilde is klassieke zangeres, Peter Verhelst (niet de dichter/schrijver) is ook thuis in wereldmuziek en jazz. Principes uit de klassieke muziek worden gecombineerd met elementen uit de jazz en de traditionele muziek. Zonder de authenticiteit van de bestaande liederen uit het oog te verliezen, vertaalt Bel Ayre die naar een eigen muzikale taal en poëzie. Door deze kruisbestuivingen wordt de muziek een taal die graag laat ontdekken, graag laat kennismaken en mag raken aan wat diep vanbinnen zit in ieder van ons.

Met A canzone ‘e Partenope laat Bel Ayre Duo de mooie sirene Partenope aan het woord in een fijnzinnige selectie populaire Napolitaanse liederen. Deze liederen zijn gekozen uit een repertoire dat reikt van de 12de eeuw tot nu. Zoete melodieën worden afgewisseld met rauwe protestsongs, volkse verhaaltjes met nobele hartstocht, authentieke traditionele muziek met kunstliederen. De Napolitaanse liedtraditie kent bovendien duidelijke invloeden van verschillende culturen. En dat klinkt op zo'n zondagmorgen echt fantastisch! Geen toeval, want Bel Ayre betekent 'mooi lied'.

**** Een zonnige en tegelijk intens melancholische plaat! De muziek vloeit als een gesprek op een zomeravond, zonder dat het enige moeite lijkt te kosten. Iets zegt ons dat dit duo nog lang niet uitverteld is.

De Standaard, 29 maart 2017

credits

zang Lieselot De Wilde / gitaar Peter Verhelst / © Kurt Van der Elst
belayre.com