cultuurcentrum Hasselt

Het complot van Laken

Tussen 2 lijnen #2 - Johan Op de Beeck
za 10 okt 2020 - 14.00 u - 15.00 u
za 10 okt 2020
14.00 u - 15.00 u
  • za 10 okt 2020
    14.00 u - 15.00 u
    Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart

Tussen 2 lijnen anno 2020-2021 ziet er even anders uit dan voorheen. Waarom, dat zal wel duidelijk zijn. Even kunnen we niet terecht in boekhandel Grim (toch niet voor een lezing, uiteraard en met plezier wel om boeken aan te kopen), dus nestelen we ons dit najaar in de Bibliotheek Hasselt Limburg-Dusart en in CCHA. Ook daar beperken we even het aantal toeschouwers, maar de rest blijft wel hetzelfde: een bevlogen spreker, fictie en non-fictie, gratis. Reserveren meer dan aanbevolen, want vol is - ook in coronatijden - veilig en aangenaam vol.

Johan Op de Beeck, auteur van succesvolle biografieën over Napoleon en Lodewijk XIV, schreef met Het complot van Laken een kloeke misdaadroman. Hij kon niet anders dan feit en fictie vermengen aangezien de rol die Leopold III tijdens de oorlog speelde nog altijd niet helemaal duidelijk is. Hij was op zoek naar de historische 'waarheid' en bleef zo veel mogelijk trouw aan de 'feiten'. Het hoofdpersonage Jef van Hooff is geen romanpersonage maar iemand die Johan persoonlijk kende. Hij was namelijk de kapper van zijn moeder. En een spion.

Johan Op de Beeck is een meeslepend en gepassioneerd verteller. Hij neemt je mee van de slagvelden naar het paleis in Laken, Capitol Hill in Washington en de war rooms in Londen waar Churchills donderpreken indruk maken. Hij voert vele tientallen historische figuren op maar nergens wordt het verhaal ondoorzichtig. Duidelijk is dat de onderste steen over de rol van de koning tijdens de oorlog nog niet omgedraaid is. Komt de ultieme waarheid aan het licht?

credits

i.s.m. Bibliotheek Hasselt Limburg-Dusart / © Johan Op de Beeck
johanopdebeeck.be