cultuurcentrum Hasselt

Tender men

Koen De Preter
ma 26 okt 2020 - 20.00 u - 21.05 u
ma 26 okt 2020
20.00 u - 21.05 u
  • ma 26 okt 2020
    20.00 u - 21.05 u
    concert- & theaterzaal

Koen De Preter is choreograaf en performer. Hij experimenteert met vormen en publieken. Na intiemer werk en zijn solo DANCING (CCHA, 2019) is het nu tijd voor een ‘grote’ voorstelling.

Tender men
is een dansvoorstelling over mannen en gevoeligheden. Over de onbevreesdheid, schoonheid en de poëzie van aanrakingen, maar ook over de chaos en de misverstanden die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. 

Tender men zet de ambiguïteit tussen het stoere en het sensuele in de verf. Vier dansers - met elk hun eigen dansachtergrond, afkomst en identiteit - zijn een inspiratiebom vol tegenkleuren tussen kwetsbaarheid en ruwheid.

Tender men is zowel dansant, filmisch, abstract als sferisch. En herkenbaar.


extra omkadering in kader van C-TAKT+ (19-19.45 u)
poetry slam van Inke Gieghase en Leopold Lindelauff van het Regenbooghuis

Inke Gieghase is journalist, spoken word artiest, public speaker, schrijver en activist. In hun berichtgeving focust die zich vooral op het LGBTIQ+ thema. Inke geeft met slam poetry en teksten die genderstereotypen en vooroordelen in vraag stellen een kijk op de thematiek van de voorstelling.

credits

concept & choreografie Koen De Preter / dans Souleymane Sanogo, Po-Nien Wang, Benoît Nieto Duran & Johhan Rosenberg / lichtontwerp Fudetani Ryoya / kostuums Atelier Marie Dries / coproductie C-TAKT, Perpodium & Dans Brabant / residenties STUK Leuven, KVS Brussel, de Warande Turnhout, ccBe Berchem, De Nieuwe Vorst Tilburg, De Grote Post Oostende & Dommelhof Neerpelt / met steun van stad Antwerpen / © Stanislav Dobak & Blaise Turikumwe
koendepreter.com & c-takt.be